יום שבת, 8 בינואר 2011

קצת על ליקרים


הליקרים הם למעשה משקאות אלכוהליים .אשר בדרך כלל הם מתוקים ואחוז בהם הוא בין 17 אחוז לבין 55 אחוז והם משמשים בדרך כלל כמשקאות אשר יוגשו לאחר הארוחה עם הקינוח אשר בדרך כלל הוא מתוק והוא משתלב בצורה טובה מאוד עם הליקרים.
בליקרים יש אלכוהל סוכר ומבחר של תמציות וחומרי טעם המשתלבות במשקה בכמה דרכים את כלל הליקרים מחלקים למספר משפחות והם ליקרים של פירות .ליקרים על בסיס צמחים ועשבי תיבול .ליקרים על בסיס קקאו וקפה וליקרים על בסיס של שמנת וחלב שוקולד וביצים
הדרכים לעשיית הליקרים הם על בסיס זיקוק סינון השרייה חמה או קרה ההמסה וחליטה וכל דרך היא בהתאמה לסוג הליקר
למשל ליקרים על בסיס פירות עושים באמצעות השרייה של פירות ובתוספת ארומות של פרי שהופקו על ידי זיקוק מקדים של אותו פרי .
בשלב ראשון מרסקים את הפרי לאחר שטיפת הפרי והוצאת הגלעין באם הוא קיים בפרי ואל המסה הנוצרת מוספים אלכוהל נייטרלי ההשרייה נמשכת כמספר שבועות ובסופו של דבר מסוננת התערובת ומוצקי הפרי ונסחטים עד למיצוי מקסימלי לאחר מכן מוסיפים סוכר או דבש ומתקנים את רמת האלכוהל לחוזק הרציו או מוספים מים מזוקקים כדי להוריד את רמת האלכוהל בנוסף מוספים צבעי מאכל באם יש צורך ואחרי סינון נוסף הליקר מוכן לביקבוק בדרך השנייה מזקקים את התערובת בתום השרייה ממושכת של מספר חודשים ומקבלים תמציות ארומטיות של הפרי והיא נמזגת בכמויות לתמהיל של אלכוהל וסירופ סוכר וצבעי מאכל ומבוקבקת אפשר לשלב בין השיטות והבחירה ביינהן נעשת על בסיס הפרי הידועים בין הליקרים מסוג זה הם ליקר גרנד מרנייה ליקר שרי הרינג ליקר
 פיסנג אמבון וליקר קירסאו

ליקרים על בסיס צמחים
ליקרים על בסיס צמחים מקורם בצמחים תבלין פרחים קליפות עץ ושורשים מיובשים אשר טוחנים מערבבים וחולטים ולאחר מכן משריים למשך מספר חודשים ומזקקים כהיום אחרי הוספת סוכר וחומרי צבע טבעיים בדרך כלל מבקבקים חלק מהליקרים האלה מתיישנים בחביות הידועיםמבין הליקרים בקבוצה זו הם בנדיקטין שרטרז ירוק וצהוב דרמבויי

ליקרים על בסיס קפה וקקאו
ליקרים על בסיס קפה וקקאו נעשים באמצעות חליטה או חילחול כדי למצות את הטעמים וארומות של גרגרי הקפה בעיקר לאחר מכן מעשירים את התמהיל בסוכר ואלכוהל עד לקבלת הליקר הידועים ממשפחת הליקרים בקבוצה זאת הם ליקר קלואה וליקר טייה מרייה
ליקרים על בסיס שמנת וחלב
הליקרים ממשפחה זאת נעשים בשיטות טכנולוגיות חדישות בגלל השימוש בחומרים משמרים ובחומרי תחליב כגון אבקת חלב הידועים ממשפחת הליקרים הזאת הם איירש קרים ליקר וליקר אמרולה

ליקר גרנד מרנייה ליקר תפוזים קיים בשני גירסאות עטור בסרט צהוב שהוא רגיל ועטור בסרט אדום שהוא מיושן בחביות ואם תוספת של קוניאק מיוצר בצרפת
ליקר שרי הריינג ליקר דובדבנים דני בעל ארומות נהדרות של פרי וטעמים מאוד מאוזנים
ליקר פיסנג אמבון ליקר בצבע ירוק מקורו באינדונזיה על בסיס בננות ירוקות וצמחים אמבון הוא שמו של האי ופיסנג הוא בננה בשפת המקום הליקר מיוצר בהולנד
קוונטרו ליקר תפוזים המפורסם בעולם מיוצר בצרפת בעבר נקרא ליקר קירסאו לבן
ליקר שרטרז ליקר על בסיס צמחים מגיע בשתי גירסאות צהוב וירוק הגירסאה הירוקה היא בעלת 55 אחוז אלכוהל והגירסאה הצהובה היא בעלת 40 אחוז אלכוהל המקור של הליקר הוא בספרד אבל כהיום הליקר מיוצר בצרפת
ליקר דרמבויי ליקר עשיו ויסקי דבש וצמחים מקורו של הליקר הוא סקוטלנד הוא אחד מהליקרים המפורסמים בעולם ואחוז האלכוהל בו הוא כ- 35 אחוז
ליקר קלואה הוא ליקר הקפה המפורסם בעולם הוא מיוצר במקסיקו הוא מורכב מפולי קפה פולי קקאו ווניל בעל 26 אחוז אלכוהל
ליקר טייה מריה ליקר מיוצר בגמייקה על בסיס רום ופולי קפה ותבלינים רמת האלכוהל בו היא 26 אחוז
ליקר אירייש קרים ליקר אשר מקורו הוא באירלנד והוא על בסיס ויסקי אירי בתוספת שמנת חומרים משמרים ואבקת חלב
ליקר אמרולה ליקר אשר מקורו הוא דרום אפריקה והוא עשיו על בסיס פירות עץ האמרולה בתוספת שמנת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה