יום שבת, 8 בינואר 2011

יינות ספרד -חלק א


ינות ספרד -סיקור אזורי היין בספרד .זני הענבים וכמות היין אשר ספרד מייצרת .וכן יינות וזני ענבים אשר מייחדים את ספרד.
ספרד היא המדינה בה שטח הכרמים הגדול בעולם כ- 13 מיליון דונם. 

בישראל לשם השווה יש כ- 55000 דונם. 

ספרד היא יצרנית היין השלישית בעולם. לאחר איטליה במקום הראשון עם 6 מיליארד בקבוקים לשנה. וצרפת במקום השני עם כ- 5 מיליארד בקבוקים לשנה. נמצאת ספרד עם 4 מיליארד בקבוקים יין לשנה. 

איכות היינות בספרד למרות כמויות היין האדירות המיוצרות בספרד הייתה עד לפני כ-30 שנה די בינונית .אולם במהלך השנים האחרונות חל מהפך ענק והיום יש בספרד יותר מ- 10 אזורי גידול גפנים המייצרים יינות ברמות איכות שונות .וחלקם מסווגים כ- d.c. או donominacion de origen. 

באזורים אלו קיימת הקפדה בבחירת זני הענבים. וכן מוגדרים אזורים ואזורי גידול משניים.

זני הענבים - 

בעבר רובם של זני הענבים שגודלו באזורים השונים היו זנים מקומיים. המתאימים לאזורי הים התיכון. היום ברוב הנטיעות לצד הזנים המקומיים ניטעים זנים צרפתים כגון - קברנה סובניון ומרלו. 

ריוחה- la rioja 

איזור ריוחה ממוקם בצפון מרכז ספרד .מדרום לעיר סן סבסטיאן השוכנת על גבול ספרד -צרפת 

ראשוני הכרמים באזור נטעו על ידי הרומאים שכבר אז הבינו את הפוטנציאל האיכות הקיים באיזור זה 

יינות ריוחה זכו למוניטין ופרסום לאור העובדה .שאזור זה הוא היחידי באירופה אשר לא נפגע ממזיק הפילוקסרה שחיסל את כרמי אירופה בתחילת המאה -19 של האלף הקודמת . 

באיזור ריוחה על תתי האזורים שבו . 

נטועים כ- 450000 דונם ענבי יין כשרובם של הכרמים נטועים בעמק ebro הממוקם לאורך הנהר oja. 

בעמק זה 3- תתי אזורים חשובים והם rioja baja-rioja alavesa-rioja alta . 

באיזור ריוחה מייצרים כ- 170 מיליון בקבוקי יין לשנה. 

מתוך כמות זו 70- אחוז הם יינות אדומים 15 אחוז יינות לבנים ו15 אחוז יינות רוזה . 

מתוך מגוון היינות האדומים המיצרים באזור בין השאר מיצריים יינות צעירים הנקראים vino nuevo ויינות אלו מאוד דומים ליינות הבוז''ולה נובו מצרפת. 

רוב היינות אשר נעשים באזור ריוחה מורכבים מהזנים הבאים -טמפרנילו שהוא הזן המפורסם ביותר בספרד ואפשר להגדירו כזן הענבים הלאומי ואפשר להגדיר את הזן כזן אשר תורם ליין בוקה עשיר וחמיצות טובה וכאשר היין מתיישן בחביות טעמו משתפר בצורה מדהימה. 

הזן השני הוא גרנש המעניק ליין גוף עומק ורמת אלכוהל גבוהה ועפיצות. 

זן שלישי הוא קריאנין המעניק ליין בעיקר צבע כהה וטניו אשר מאוד מסייעים לשיפור היין תוך התיישנותו. 

אין תגובות:

פרסום תגובה