יום שבת, 30 באפריל 2011

בירות איכות-מבחר בירות איכות בלגיות אשר מגיעות לארץ ויש חובה לטעום אותם


 Chimay-שמאיי
מתוך מאות מותגי הבירה בעולם רק שבע בירות מתהדרות בתואר “טראפיסטית אותנטית”, ויוצרות למעשה קטגוריה נפרדת, יוקרתית ונחשקת של בירות המיוצרות עד ימינו במנזרים השייכים למסדר הטראפיסטי. ע”מ להיחשב כבירה טראפיסטית עליה להיות מיוצרת בין כותלי המנזר, ע”י הנזירים עצמם או בהשגחתם המלאה. המוכרת והמוערכת מבין הבירות הטראפיסטיות היא ללא ספק שימאי Chimay. המבשלה שהוקמה ב-1862 משתמשת במי מעיין שבתוך שטחי המנזר. היא מייצרת ומוכרת שלושה סוגים של בירה, כולם עוברים תסיסה נוספת בבקבוק במשך שלושה שבועות לפחות בטרם ישווקו.
Chimay Blue - 9%
בירת אייל טראפיסטית בצבע חום - נחושת, ניחוח של פירות ותבלינים, מרירות עדינה מאוזנת במתיקות של קלייה וצימוקים. לבירה ראש קצף עמיד ויפה. זוהי בירת הדגל של המבשלה ונחשבת לבירה ה”קלאסית” של שימאי. הבירה הייחודית והמפורסמת, ששנת הייצור מוטבעת עליה, מומלצת ליישון וטעימה שנים לאחר ייצורה. בבקבוקי 750 מ”ל מכונה “גראנד ריזרב”
(Grand Reserve).
ניתן להשיג את הבירה בבקבוקי 330 מ”ל, 750 מ”ל
ו- 1.5 ליטר (מגנום).
שמאיי כחול
Chimay Red - 7%
בירת אייל טראפיסטית בצבע אדמדם, בעלת ניחוח מתוק-פירותי, בין טעמיה ניתן להרגיש בטעמי אגוז קלוי, טופי וסוכר חום.
הבירה עוברת תסיסה נוספת בבקבוק. זוהי הבירה הראשונה שיוצרה במבשלה, על-כן בבקבוקי 750 מ”ל מכונה “פרמייר” (Premier).
ניתן להשיג את הבירה בבקבוקי 330 מ”ל
ובבקבוקי 750 מ”ל.
שמאיי אדום
Chimay Triple - 8%
בירה טראפיסטית בצבע בהיר - מעורפל, ניחוח עוצמתי של כשות ותבלינים (פלפל שחור, מוסקט) וסיומת מרירה ויבשה. הבירה עוברת תסיסה נוספת בבקבוק.
בבקבוקי 750 מ”ל נקראת סנק סנט (Cinq cent) “חמש מאות”, שכן יוצרה לראשונה במיוחד לכבוד  חגיגות 500 שנה לעיירה שימאי. בירה זו היא היחידה מבין הבירות של שימאי אותה ניתן להשיג בחבית במספר מצומצם של מדינות, ביניהן ישראל.
ניתן להשיג את הבירה בבקבוקי 330 מ”ל,
בבקבוקי 750 מ”ל ובחבית.
שמאיי טריפל
מבשלת דובל-מורטגט (Duvel Moortgat) היא אחת המבשלות המשפחתיות הגדולות והמשפיעות ביותר בבלגיה. המבשלה הוקמה בשנת 1871 על-ידי יאן לאונרד מורטגט בצפון בלגיה.
Duvel - 8.5%
דובל היא ספינת הדגל של הבירות הבלגיות. בירת אייל זהובה, מעורפלת ולא מסוננת. הבירה עוברת תסיסה נוספת בבקבוק (שיטת שמפניה).
אחוז האלכוהול הגבוה שלה כמעט שאינו מורגש בשל האיזון הנפלא שהיא מציגה בין פרחוניות ופירותיות מחד, לבין סיומת יבשה-מרירה מאידך. ראש הקצף המפורסם שלה שומר על טעמיה לכל אורך זמן השתיה. את שמה, אשר משמעותו “שטן” בפלמית, קיבלה הבירה לאחר שחבר המשפחה טעם ממנה וצעק בהתרגשות “איזו בירה שטנית!”.
ניתן להשיג את הבירה בבקבוקי 330 מ”ל, 750 מ”ל
ו- 1.5 ליטר (מגנום).
דובל
Maredsous Triple 10%
בירה בצבע זהוב-אדמוני, בעלת גוף מלא ועשיר ומרקם קטיפתי. הארומה קרמלית ופירותית עם ניחוחות אפרסק ותפוז.
בטעמה הייחודי ניתן לזהות רמזים לדבש, פלפל שחור ופרי הדר. הבירה עוברת תסיסה נוספת בבקבוק
(שיטת שמפניה) ועל אף חוזקה האלכוהולי היא נותרת נעימה ונוחה לשתיה.
ניתן להשיג בבקבוקי 330 מ”ל, 750 מ”ל ובחבית.
מרדסו
St. Bernardus
בכפר הציורי Watou בלב איזור גידול הכשות במערב בלגיה, מכינים בירה לתפארת. המקום רגוע ושקט, בעל מסורת ומנהגים עתיקים וכך גם הבירה המיוצרת שם. מים טהורים הנשאבים מעומק של 150 מטר מתחת לאדמה הם הבסיס לבירה מתוצרת מבשלת סן ברנרדוס. לאחר הבישול, הבירה מיושנת באופן טבעי ואינה עוברת סינון לפני העברה לחבית או לבקבוק בעקבות הוספת שמרים וסוכר, הבירה ממשיכה לתסוס בבקבוק באופן טבעי. זו הסיבה לקצף היפה והעמיד ולאחוז האלכוהול הגבוה של הבירה. המבשלה ידועה בכך שייצרה בעבר את מגוון הבירות עבור אחד המנזרים הטראפיסטיים המוערכים ביותר: Saint Sixtus of Westvleteren.
St. Bernardus Abt 12 -10%
בירת אייל כהה, בעלת ניחוחות מורכבים של קרמל, שוקולד וצימוקים וטעם שוקולדי-פירותי מתקתק.
בירה זו עוברת תסיסה נוספת בבקבוק.
זוהי בירת הדגל המוערכת של המבשלה הודות לארומה הייחודית ולמורכבות הטעם.
ניתן להשיג את הבירה בבקבוקי 330 מ”ל,
750 מ”ל ובחבית.
סן ברנדוס כחול
8% - St. Bernardus Prior 8
אייל בצבע אדמדם-חום, ניחוח אגוזים קלויים ושזיפים, טעם פירותי עדין וסיומת מתקתקה וארוכה.
בירה זו עוברת תסיסה נוספת בבקבוק.
ניתן להשיג בבקבוקי 330 מ”ל, 750 מ”ל ובחבית.
סן ברנדוס כתום -8
St. Bernardus Wit - 5%
בירת חיטה בלגית מסורתית העשויה מ- 50% חיטה ו50% לתת שעורה. הניחוחות הבולטים הם של תפוזים וכוסברה עם רמז לניחוח בננה.
בטעימה ראשונה מתגלה גם לימון מרענן. הבירה אינה מסוננת כך שהתוצאה היא בירה סמיכה, מעורפלת וזהובה. הבירה עוברת תסיסה שנייה בבקבוק.
את המתכון הרכיב לא אחר מפּייר סליס - מומחה עולמי לבירות חיטה ומחייה הסגנון בבלגיה.
ניתן להשיג את הבירה בבקבוקי 330 מ”ל ובחבית.
סן ברנדוס חיטה
Lindemans
מבשלת לינדמנס הינה מבשלה מסורתית בבעלות משפחתית (דור שמיני) מאזור בריסל המתמחה בייצור בירות הלמביק.
זהו סגנון בו הבירה תוססת בתסיסה ספונטנית, אותה מבצעים שמרי פרא שמצויים באוויר. האחוז הגבוה של שמרי הפרא המאפשר תסיסה שכזו מצוי רק באזור מסוים בבלגיה, ליד עמק הסן. כיוון שמדובר בתסיסה טבעית התהליך הוא ארוך מהרגיל- הבירה מוכנה בתום שנתיים.
בסיום התהליך לבירה חמיצות טבעית ולכן נוהגים להוסיף לה פירות, 30% 25%- פרי טבעי לחלוטין, המעניק לבירה את טעמה הבולט והסופי – דובדבנים, אפרסק, פטל או תפוח.
הבירה שוהה עם הפרי זמן מה וסופגת את טעמיו ואת הארומה הטבעית. הבירות מאופיינות בטעם חמצמץ ומרענן כאשר טעם הפרי הוא הדומיננטי.
לבירות אחוז אלכוהול נמוך יחסית (2.5%-3.5%).
Kriek - 3.5%
בירת דובדבנים בלגית מסורתית המבוססת
על בירת הלמביק.
אחרי לפחות שנה של יישון בחביות עץ אלון מוסיפים לבירה 25% דובדבנים טבעיים המעניקים לבירה
ניחוח וטעם טבעי, מרענן ופירותי.
ניתן להשיג בבקבוקי 250 מ”ל, 750 מ”ל ובחבית.
קריק דובדבן












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה