יום חמישי, 28 באפריל 2011

יקב אבידן-יינות איכות בסיגנון אחר חובה לטעום ולהתרשם


יקב אבידן הוא יקב בוטיק משפחתי המיישם גישה יצירתית בעשיית היין.
היקב, מתאפיין בסקרנות, יצירתיות, חדשנות ותעוזה מוצא בגישה זו מקור השראה המאפשר לו להעניק לאוהבי היין חווית יין שונה ומרתקת.

היינות הנהדרים של יקב אבידן
אבידן -תג כתום
אבידן תג כתום
תאור היין

תג כתום, בלנד אדום המופק מקברנה סוביניון (45%), מרלו (35%) וגרנאש (20%).
 
היין מורכב וקטיפתי עם ארומות וטעמים של פטל שחור, שזיף אדום בשל, וניל, פלפל שחור, טאנינים רכים וחומציות נעימה. הסיומת ארוכה ועשירה.
 
היין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ובוקבק ללא סינון כדי לא לפגום בטעמים ובארומות. 14 אחוז אלכוהל
 
 
   
 
אבידן תג סגול
אבידן תג סגול-2007
תאור היין

תג סגול, בלנד אדום המופק משילוב של מרלו (40%), שירז (25%), פטיט סירה (20%) ופטיט וורדו (15%).
 
היין עשיר ורך עם ארומות וטעמים של פרי שחור, וניל, שוקולד ומעט גוון מעושן. הסיומת חלקה ומענגת.
 
היין יושן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ובוקבק ללא סינון כדי לא לפגום בטעמים ובארומות.
 
14.5% אלכוהול.
אבידן תג אדום
תאור היין

תג אדום, בלנד אדום המופק מפטיט סירה (45%), קברנה סוביניון (35%) ושירז (20%).
היין מורכב ועוצמתי עם ארומות וטעמים של פרי אדום בשל, וניל, טבק משובח, טאנינים מודגשים וחומציות מאוזנת. הסיומת ארוכה ונעימה.
היין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ובוקבק ללא סינון כדי לא לפגום בטעמים ובארומות.
15% אלכוהול.
שיראז 
רזרב 2007
תאור היין

אבידן ריזרב, הסדרה הגבוהה של היקב המתמחה ביינות זניים, מורכבים ובעלי גוף מלא, שהתישנו בחביות לתקופה של עד שנתיים.

בציר: 2007
הרכב הזנים: שירז (100%)
כרם: הרי יהודה
הבציר: בציר לילה ידני
תקופת יישון בחביות: 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי
אלכהול: 14.5%

יין עשיר ויוקרתי עם ארומות וטעמים של פרי שחור דחוס ומרוכז, שוקולד, ציפורן וקינמון עם סיומת ארוכה ונדיבה.
היין בוקבק ללא סינון כדי לא לפגום בטעמים ובארומות.
שירז רזרב יקב אבידן

 קברנה רזרב 2006
תאור היין

יין מורכב ועוצמתי עם ארומות וטעמים של פירות יער שחורים בתיבול מפולפל ויוקרתי. הסיומת ארוכה ועשירה.
 
היין הופק בכמות מוגבלת מענבי קברנה סוביניון (85%) ומרלו (15%), יושן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ומושק לאחר שמונה חודשים של יישון נוסף בבקבוק.
 
היין טרם השקתו גרף שתי מדליות בשתי תחרויות יוקרתיות. בתחרות אשכול הזהב 2009 זכה היין במדליית כסף על דירוגו במקום השני מבין היינות שהוגשו לתחרות בקטיגוריית הקברנה סובניון היוקרתית. במדליית כסף נוספת זכה היין בתחרות הבינלאומית בפריז Vinalies Internationales 2009.

קברנה רזרב יקב אבידן

Full wine 2008
תאור היין

Avidan Full Wine 2008, הופק מענבי קברנה סוביניון (60%) ופטיט סירה (40%). היין מצליח לשחזר את איכויות היין מבציר 2007 ואף להוסיף ולהעצים אותם.
אבידן פול ויין 2008 הוא יין עשיר ומרוכזנדיב בארומות וטעמי פריעם תיבול מפולפל ויוקרתי וסיומת ארוכה ועשירההיין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי וכחצי שנה נוספת בבקבוק בטרם השקתו.
אבידן פול ויין
שם היין: Prio 2007
תאור היין

Avidan Prio 2007 הופק מענבי קריניאןגרנאשקברנה סוביניון ומרלובהשראת יינות האיכות בחבל פריוראט היוקרתי בספרדהשם פריו הוענק ליין כמחווה על חוויה רבת השראה.
אבידן פריו 2007 הוא יין עשיר ומאוזןעם ארומות וטעמים של פרי שחור מרוכזכמהיןשוקולד,וניל וקפהועם סיומת ארוכה ונדיבההיין יושן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיוכחצי שנה נוספת בבקבוק בטרם הושק.
אבידן פריו 2007
חביות יין ביקב אבידן
 מדליות ופרסים
 
 
החל משנת 2004 היקב החל לשלוח את יינותיו לתחרות יין בארץ – אשכול הזהב.
החל משנת 2009 הוחלט לשלוח יינות מהיקב להתחרות במיטב יינות העולם בתחרויות יוקרתיות באירופה.

 
תחרויותשנהשם הייןשנת בצירמדליה
אשכול הזהב
 
2006קברנה סוביניון רזרב2004זהב
2006רובי יין בסגנון פורט זהב
 2007בלנד דה נואר אדום2005כסף
 2008בלנד דה נואר כתום2006זהב
 2008בלנד דה נואר אדום2006זהב
 2009פרינג' פול ויין2007ארד
 2009קברנה סוביניון רזרב2006כסף
 Vinalies פריז, צרפת
 
2009פרינג' פול ויין 2007זהב
2009קברנה סוביניון רזרב 2006כסף
 Zarcillo ספרד
 
2009פרינג' פול ויין 2007זהב
2009שירז רזרב 2006זהב
IWSC אנגליה
2009פרינג' פול ויין2007ארד
 
Bacchus International 2010
2010פרינג' פול ויין2008זהב
אשכול הזהב 2010 - קטגוריית בלנד חופשי - יקבים גדולים2010פרינג' פול ויין2008כסף
 
 
היקף יצור:   30,000 בקבוקים בשנה
בציר ראשון: 2000

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה