יום רביעי, 20 באפריל 2011

יינות יקב רקנאטי- יינות אשר קבעו מדרגות של איכות בתעשיית היין הישראלי בעשור האחרון


קברנה פרנק רזרב כרם מנרה 2008
יין זה נעשה מענבי קברנה פרנק שמוצאם בכרם יחידני (Single vineyard) במנרה שבגליל העליון על גבול הלבנון, בגובה של כ 800 מטרים.
האקלים הצפוני הקריר השורר באזור, יחד עם איכותו הייחודית של כרם משובח זה, הביאו ליצירת יין שופע ארומה האופיינית לזן ולטרואר - פירות יער שחורים ואדומים, שזיף אדום, מרווה ורוזמרין.
ליין טעמי פירות יער ושוקולד מריר בשילוב טאנינים רכים וחומציות טובה ומאוזנת. הענבים נבצרו בבציר ידני בבשלות אידיאלית בסוף חודש ספטמבר.
בזכות קרירות הבקרים באזור זה, הגיעו הענבים בטמפרטורה נמוכה ליקב ואפשרו טיפול עדין ומדוקדק בענבים. הענבים הותססו במיכל נפרד ונסחטו לאחר השריה של כ 10 ימים עם הקליפות.
פעולת ההשרייה מקנה ליין את צבעו האדום ארגמני העמוק ואת טעמיו האופייניים של הזן.

היין יושן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, המעשירות אותו בארומות טבק ושוקולד.

היין מתאים למאכלי בשר כגון נתחי אנטרקוט, סינטה, ונתחי ברווז עשירים, אך גם כמתאבן בליווי גבינות חריפות. היין ימשיך להתפתח ולהשתבח בבקבוק במהלך השנים הקרובות.

הטמפרטורה המומלצת להגשתו הינה 16 עד 18 מעלות 

מרלו רזרב 2008
כרם מנרה

יינות בציר 2008 הינם היינות הראשונים שייצרו יחד צוות הייננים החדש גיל שצברג ועידו לוינסון. יינות סדרת הרזרב של שנת בציר זו  מביאים לידי ביטוי מרבי  את הפילוסופיה הייננית המנחה את השניים – יינות ים תיכוניים אלגנטיים ומורכבים.
הענבים נבצרים בבשלות נכונה תוך הימנעות מבשלות יתר והם מתאפיינים בריכוז חומצה טבעי גבוה ובטעמי פרי טרי.ביינות אלה נעשה שימוש מתון בעץ וסינון גס בלבד,  והם יינות בעלי יכולת התיישנות גבוהה המשתלבים היטב באוכל, ומתאימים במיוחד לאקלים הארץ-ישראלי החם.
אנו גאים להציג בפניכם לראשונה את יינות סדרת הרזרב החדשים של יקבי רקנאטי. 

היין


יין מרלו עשיר ומורכב, בעל ארומת קאסיס, שזיף שחור ודובדבן, פלפל שחור גרוס, תבלינים ים תיכוניים ופולי קפה קלויים. היין הינו בעל חמיצות טבעית גבוהה ומאוזנת המובילה לסיומת ארוכה והרמונית. הטאנינים הנעימים והגוף המלא תורמים לחוויית השתייה של יין מרלו זה, אלגנטי ועוצמתי כאחד.

הכרם

: היין נעשה מענבי מרלו מכרם מנרה. אזור מנרה מתאפיין בנתוני קרקע ואקלים אידיאליים לגידול  ענבי יין בכלל ובשנים האחרונות מתגלה כמצטיין בענבי מרלו בפרט, המתאפיינים בטעמי פירות יער ובחומציות טבעית גבוהה המקנה ליין המופק מהם יכולת התיישנות רבת שנים.
כרם זה אינו מושקה כלל , וליין לא הוספה כלל חומצה.
ענבי כרם זה באים אם כן לידי ביטוי ביצירת יין איכותי, מרגש וייחודי, המשלב עד תום את טרואר כרם מנרה עם יכולות יינניות וטכנולוגיה מתקדמת ביקב.

הייצור

הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות, והועברו במהירות ליקב.
תסיסה בטמפ' גבוהה והשריית קליפות משך שבוע בלבד תורמות למיצוי מהיר של פוטנציאל הטעם, הצבע והארומה הקיים בקליפה. לאחר התסיסה נסחט היין בעדינות והועבר ליישון של  16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, יישון אשר השלים את מבנה היין ותרם למורכבותו ועידונו. היין בוקבק לאחר סינון גס בלבד במטרה לשמר את טעמיו הייחודיים.

הגשה

יין זה יתאים במיוחד לליווי אנטרקוט, קדירות וגבינות חריפות.


קברנה סוביניון רזרב 2008
כרם בן זמרה

יינות בציר 2008 הינם היינות הראשונים שייצרו יחד צוות הייננים החדש גיל שצברג ועידו לוינסון. יינות סדרת הרזרב של שנת בציר זו  מביאים לידי ביטוי מרבי  את הפילוסופיה הייננית המנחה את השניים – יינות ים תיכוניים אלגנטיים ומורכבים.
הענבים נבצרים בבשלות נכונה תוך הימנעות מבשלות יתר והם מתאפיינים בריכוז חומצה טבעי גבוה ובטעמי פרי טרי.ביינות אלה נעשה שימוש מתון בעץ וסינון גס בלבד,  והם יינות בעלי יכולת התיישנות גבוהה המשתלבים היטב באוכל, ומתאימים במיוחד לאקלים הארץ-ישראלי החם.
אנו גאים להציג בפניכם לראשונה את יינות סדרת הרזרב החדשים של יקבי רקנאטי


היין
יין קברנה סוביניון עוצמתי ושופע, עשיר בטעמי פירות יער, שזיף שחור, אגוזים קלויים וארומת  רוזמרין וטימין.

ליין טאנינים רכים, עגולים ועדינים, גוף מלא ועשיר, חמיצות מאוזנת וסיומת
ארוכה המשאירה בפה טעמי פירות יער ותבלינים למשך זמן רב.

הכרמים

: היין נעשה מענבי קברנה סוביניון אשר נבצרו בבציר ידני, קפדני וסלקטיבי ביותר, בשעות הבוקר המוקדמות  בכרמינו במושב כרם בן זמרה שבגליל העליון. אזור צפוני וקר זה הינו לתפיסתנו כר גידול מצוין לענבי קברנה סוביניון.
זהו יין מרגש וייחודי, המשלב עד תום תכונות טרואר נפלא עם יכולות יינניות וטכנולוגיה מתקדמת ביקב.
הייצור
הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות, והועברו במהירות ליקב.
התסיסה מתבצעת בטמפ' גבוהה והשריית הקליפות ארכת כשבוע בלבד ומסייעת למיצוי מהיר של הטעם, הצבע והארומה העשירה של הענב. לאחר התסיסה נסחט היין בעדינות והועבר ליישון של  16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, יישון אשר השלים את מבנה היין ותרם למורכבותו ועידונו.היין בוקבק לאחר סינון גס בלבד במטרה לשמר את טעמיו הייחודיים.

הגשה
יין זה מתאים מאוד לליווי נתחי בקר מובחרים, צלי, פסטות ברטבים עשירים וגבינות חריפות ומיושנות.

ספיישל רזרב
זוהי סדרת הפרימיום של היקב, המייצגת את היין הטוב ביותר שמייצר היקב בכל שנת בציר.

אין בסדרה זו הבטחה לגבי זנים או חלקות והיא יכולה להשתנות משנה לשנה.

בסדרה זו בוחרים הייננים מבין כל החלקות והזנים העומדים לרשותם את הענבים הטובים ביותר.

סדרה זו נותנת דרור ליצירתיות וליכולת היינן ליצור את היין הטוב ביותר והיא אינה מיוצרת כלל בשנים בהן איכות היין לא מספקת אותנו.

ספיישל רזרב לבן 2008
תפיסת העולם המקצועית של גיל שצברג ועידו לווינסוןצוות הייננים הפועל יחדיו ביקבי רקנאטי מזה כשנתייםמדגישה את איכות הענבים והטרואריין הדגל הלבן החדש של היקב – ספיישל רזרב WHITE,מהווה ביטוי מושלם לגישה זווהוא מצטרף בגאון לסדרת העל של היקב.
היין מורכב מהזנים ויוונייה ושרדונה מחלקותינו המובחרות ביותר בכרם מנרהומחלקת סוביניון בלאן Old vines בת קרוב לשלושים שנה מכרם בן זמרה.
גובה החלקות כ 800 מטרים וההבדל הניכר בין טמפרטורת היום והלילה מוביל ליצירת ארומות ייחודיות וביטוי טרואריסטי מושלם לכל אחד מהזנים.
היין התיישן שמונה חודשים בחביות עץ אלון מבורגון.
התוצאה הינה יין הרמוני בעל גוף מלא ועשיר, ולו חומציות טובה ומאוזנת המביא לידי ביטוי את האינטראקציה בן שלושה זנים לבנים אציליים לאדמת שלוש חלקות מובחרות בגליל העליון.
ליין ניחוחות אפרסק ופרחים לבנים, ג'ינג'ר, אשכולית לבנה וברקע מינראליות עדינה.
מן היין הוכנו 2000 בקבוקים בלבד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה