יום ראשון, 12 בינואר 2014

קצת על ויסקי האירי גיימסון

קצת על ההיסטוריה של מזקקת ג'יימסון האירית ועל הוויסקי שהיא מייצרת.

מזקקת ג'יימסון הוקמה בשנת 1780 ומראשית המאה התשע-עשרה ועד היום נמצאת בראש טבלת מכירות הוויסקי האירי בעולם.
וויסקי ג'יימסון הופק לראשונה על ידי ג'ון ג'יימסון, סקוטי שהיגר ל...
דבלין, בירת אירלנד, שהייתה אז המקום בו היו מספר מזקקות הוויסקי הגדול בעולם. בדבלין התחתן בנו של ג'ון עם ביתו של ג'ון שטיין אשר היה בעליה של מזקקה ברח' באו (Dublin's Bow Street). ב-1780, לאחר שרכש ג'ון האב את המזקקה ושינה את שמה לג'יימסון החל לייצר את הוויסקי. כעבור 30 שנה מזקקת ג'יימסון הפכה למזקקה השנייה בגודלה באירלנד. ב-1966 חברה ג'יימסון לשתי מזקקות נוספות, ג'ון פאוורס וקורק דילסטילרס, ויחד ייסדו את "קבוצת המזקקים האיריים" (Irish Distillers Group) לאחר מכן עברה פעילות המזקקה מדבלין למזקקת מידלטון (midleton), בעיר קורק בדרום אירלנד, ומאז ועד היום מיוצרים בקבוקי הוויסקי לכל העולם בעיר זו. בשנת 1988 נרכשה קבוצת המזקקים האיריים על ידי התאגיד "פרנו-ריקאר" וג'יימסון קיבל תאוצה שיווקית ברחבי העולם. כך שכיום זהו הוויסקי האירי הנמכר ביותר בעולם.

ג'יימסון הוא ויסקי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי, בדרך כלל מחביות שונות), המופק בעיקר משעורה, מתערובות של לתת (דגנים אשר עברו תהליך של הלתתה. מה שמכונה בלועזית מאלט) ומדגנים שלא עברו הלתתה. בטעמו של הוויסקי מורגש שמלבד השעורה מרכיבים אותו דגנים נוספים, מה שנותן ייחוד לוויסקי זה. ייבוש הלתת נעשה בתנורים סגורים, דבר המבטיח טעם מיוחד וטבעי ללא עשן. הוויסקי עובר שלושה זיקוקים, והיישון נעשה בעיקרו בחביות עץ אלון אמריקאיות.
 
 

אין תגובות:

פרסום תגובה