יום ראשון, 5 בינואר 2014

קצת על ויסקי סינגל מאלט אוחנטושן

  
קצת מידע על מזקקת אוחנטושן ועל הוויסקי אוחנטושן 3 סוגי עץ.

מקום ייצור: אזור ה Low-lands ,סקוטלנד

רקע: מזקקת סינגל מאלט זו נוסדה ב-1823, בבעלות חברת סנטורי המפורסמת, וויסקי הידוע בכל העולם בשל היותו הסינגל מאלט הסקוטי היחידי שמזוקק שלוש ...פעמים. תהליך ייצור ייחודי זה יוצר סינגל מאלט סקוטי חלק, מאוזן ונעים ביותר לשתייה.

תהליך הייצור: לאחר תהליך הליתות ( Malting), שבו השעורה נובטת, מתייבשת וסופגת את עשן הקאבול, עובר הנוזל טחינה ובלילה (Mushing). אל נוזל זה מוסיפים שמרים, מתחיל תהליך התסיסה ואחריו מתחיל הזיקוק שבמקרה הייחודי של מזקקת אוחנטושן נערך שלוש פעמים ולא פעמיים כמו בכל סינגל מאלט סקוטי אחר.

עובדות חשובות: אוחנטושן, מעצם היותו סינגל מאלט עדין ורך ביותר לשתייה, משמש בעולם כבסיס נהדר לקוקטיילים וכמו כן, משמש אצל מיטב השפים בעולם לטובת מנות אוכל יוקרתיות ואיכותיות.



אוחנטושן (Three Wood)– סינגל מאלט ייחודי ביותר שמלבד היותו מזוקק שלוש פעמים, הוא מתיישן בשלוש סוגי חביות שונות – חבית ברבן אמריקאי ושתי חביות נוספות כל אחת מסוג שרי אחר (אולורוסו ופדרו חימנז). התוצאה שמתקבלת מפתיעה ביותר - סינגל מאלט עשיר מאוד עם רמזים לפירות יער שחורים, חמאה ואגוזי לוז
 
 
 



 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה