יום ראשון, 12 בינואר 2014

קצת על ויסקי קרדו


על הוויסקי הנפלא קרדו.

לקרדו 12שנה יש אצלי מקום גדול של כבוד ואהבה, זה היה הווסקי הראשון שלי.
השנים חלפו להם, הטעם האישי גם קצת השתנה אבל עדיין כשאני רוצה לחזור לבסיס אני תמיד מוצא את עצמי חוזר לקרדו.

אז קצת מידע על הוויסקי ועל המזקקה:...

את מזקקת קרדו הקים מבריח וויסקי בשם ג'ון קאמינג ב-1824, שהיא שנה חשובה מאוד בתולדות תעשיית הוויסקי הסקוטי. באותה השנה חלו שינויים במיסוי האנגלי על מי החיים הסקוטיים, ומזקקות רבות נפתחו או הפכו חוקיות. עם השנים עברה המזקקה לצאצאיו של ג'ון ואשתו הלן אשר המשיכו במסורת. אחד הלקוחות העיקריים של המזקקה משנת 1860, שבה הותר לערבב ויסקי מדגנים שונים, היה חברת ג'וני ווקר, שהשתמשה בקרדו כמרכיב עיקרי בבלנדים שלה. בסופו של דבר, בשנת 1893, נמכרה המזקקה לחברת ג'וני ווקר ומאז ועד היום היא בבעלותה, או יותר נכון לומר בבעלות קונצרן האלכוהול דיאג'ו.
כסינגל מאלט קרדו נוחל הצלחה רבה, ובמשך שנים רבות הוא אחד הסינגל
מאלטים הנמכרים בעולם, בין השאר בזכות הבקבוק היפה ויוצא הדופן שלו.

הקרדו מגיע מאזור בסקוטלנד ששמו "ספייסייד" – כלומר האזור אשר סביב נהר Spey ויובליו. בגלל המים הטובים (לייצור של ליטר וויסקי משתמשים בכ-10 ליטר מים) והתנאים הנוחים יחסית באזור הזה, הוא מרכז את כמות המזקקות הגדולה בסקוטלנד – כ-50 מזקקות מתוך קרוב ל-100 נמצאות בו

רשמי טעימה של הקרדו 12 שנה: הניחוח שעולה חזק ומודגש. מתוק ופירותי, בעיקר תפוח ואגס. ברקע לימוניות עדינה, וניל ולתת.
הגוף קל ומתוק, הטעם קצת מזכיר את הג'וני ווקר בלאק לייבל , רק בלי העישון והכבול הדומיננטיים. הרמוניה של פירות יבשים מחביות השרי ותבלינים כמו קינמון וציפורן מחביות הברבן בהן מיושן הוויסקי.
הסיומת בינונית באורכה, עם פרחים ופירות ולבסוף עשן כבולי עדין ומתקתק עם רמזים לשרי.

בקיצור וויסקי ספייסיידי קלאסי ומהנה ביותר וממש לא יקר.
אני חושב שזה וויסקי מעולה למתחילים ובעיקר למתחילים בוויסקי סינגל מאלט וגם לוותיקים בתחום.

אין תגובות:

פרסום תגובה