יום שבת, 8 בינואר 2011

מושגים הקשורים לטעמים אשר אנו מרגישים ביין


איך נגדיר את חמיצות היין. או את הטעם שאחרי. מהי עפיצות. מהו הטאנין. וכאשר אנו מגדירים את היין קשוח. או מאוזן או יין בעל גוף או יין אציל או קטיפתי.
חמיצות היין-acidity 

ענבים בריאים ללא פגם וריקבון. מכילים חמיצות טבעית המעניקה ליין איכות רעננה.היין אשר רמת החמיצות שלו אופטימלית ביחס לאחוז הכוהל ולמרכיבי האיכות והאפיון האחרים .יהיה גם מאוזן וטעים יותר .צבעו של היין יהיה טוב יותר. וכמו כן משך חיי המדף שלו היו ארוכים יותר.התמיצות נמדדת בגרם חומצה לליטר יין. 



הטעם שאחרי-after taste 

בהגדירנו יין מעולה .הננו מצפים שארומת היין והטעם הטוב של היין .ילוו אותנו במשך כל הארוחה או האירוע.גם בסיום שתיית היין ולאחר שתאי הטעם שלנו העבירו למוחנו מידע חיובי ואוהד על היין. מסתבר שלעיתים לאחר כמה דקות מתחלפת התחושה הנעימה בתחושה גרועה ומאכזבת .כלומר הטעם שאחרי הוא טעם טפל ומעיק והסיבות לכך הם. 

שימוש לא נכון בשיטות יצור. 

אי שמירה על תנאים היגיינים של מיכלי התסיסה. 

איחסון וטיפול ביין. 

עפיצות-חספוס-astrigent טאנין-tannin קשוח-hard . 

מושגים אלו מתארים תחושת של יובש. חספוס ועפיצות בחיך ובלשון. כתוצאה משתיית היין- ההרגשת כהות בשיניים .עפיצות זו היא התוצאה מכמות הגבוהה של טאנין הנמצאת ביין. הטאנין מצוי בשדרות האשכול . בבקליפות הענב. וגם בזרעים ובנוסף הוא נמצא בעץ האלון. אשר ממנו עושים את החביות אשר מיישנים בהם את היין.והסיבות העיקריות לתופעה זאת הם . 



התססת הענבים האדומים עם השדרות והקליפות עד גמר התסיסה בזנים עתירי טאנין. 

תסיסת יין אדום עם קליפות ושהות נוספת של היין עם הקליפות לפני ואחרי התסיסה. 

אי טיפול מוקדם בחביות עץ אלון חדשות כדי להרחיק חלק מהטאנין הזמין. 



איזון-balance 

בבואנו לעריך יין הננו מתייחסים בתחילה לכל אחד ממרכיביהאיכות שלו כגון. מראה .צבע. גוון. ריח וטעם. 

איזון טוב הוא הדרגה הגבוהה ביותר של איכות אליו יכול להגיע יין אם בזכות איכות הענב או כתוצאה מעשייה נכונה של יין . 

גוף-body 

מושג זה מיועד בעיקר ליינות אדומים המתאר יין מלא וגדוש. 



אופי- character 

יין בעל אופי מצטיין בכל העוצמה הצפויה מזן הענבים ואיכותם. שנת הבציר שיטת היצור היין ויישונו בחביות ובבקבוק. 

יין קטיפתי- velvety 

מושג זה מיועד ליינות איכות אדומים ומתייחס לטקסטורה כלומר המרקם בלבד. 

יין כבד-heavy 

יין גדוש בכוהל גס מאוד יין מסורבל מאוד טאניני וחסר עידון. 

יין עגול -בשל round-ripe 

מושגים אילו מבטאים דרגת הבשלה אופטימאלית של הענבים .היין העגול מאוד מאוזן ובוגר .היין ללא זיזים ופינות .יין שנמצא במיטבו .נעים מאוד לשתות אותו ורמתו בדרך כלל טובה, 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה