יום שלישי, 19 באפריל 2011

יקב פלטר- מטאור בשמי תעשיית היין הישראלי -איכות נהדרת ומחיר שפוי

טריו יקב פלטר

טריו 2008 | סדרת פלטר

יין זה הופק מ-70% ענבי קברנה סוביניון, 15% ענבי מרלו ו-15% ענבי קברנה פרנק.
מקורם של הענבים ברמת הגולן ובהרי ירושלים. הבציר ידני.
היין התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
מאופיין בטעמי קינמון, פטל וקקאו. בעל סיומת ארוכה ומורכבת.

בלנד אדום מבוסס קברנה סוביניון. גוף בינוני.
יין פירותי נגיש עם רקע עץ ומבנה טאניני עדין.



קברנה שיראז 2007 | סדרת פלטר

יין זה הופק מ-50% ענבי קברנה סוביניון ו- 50% ענבי שיראז.
מקורם של הענבים ברמת הגולן ובהרי ירושלים. הבציר ידני.
היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
מאופיין בטעמי פירות יער, פלפל שחור ועץ. בעל סיומת רכה ועשירה.

בלנד שווה של קברנה סוביניון ושיראז.
גוף מלא, פרי בשל וחומציות גבוהה.
מבנה טאניני מודגש ומורכב בעל פוטנציאל התיישנות של כ- 10 שנים.


קברנה שיראז יקב פלטר

גוורצטרמינר 2008 | סדרת פלטר

יין זה הופק מ-100% ענבי גוורצטרמינר.
מקורם של הענבים בצפון רמת הגולן ובגליל העליון. הבציר ידני.
מאופיין בטעמי משמש, אננס, ליצ'י ואשכולית. בעל סיומת מלאה, עשירה ומורכבת.

יין זני חצי יבש, חומצי, שמבטא את הטעמים והארומות הייחודיות לזן הגוורצטרמינר בצפון רמת הגולן.
יין ארומטי שיכול להתלוות למהלך הארוחה, מתאים גם כאפריטיף או קינוח.



קברנה סוביניון 2007 | סדרת טי סלקשיין

ענבי הקברנה סובניון נבצרו מכרמים נבחרים בהרי ירושלים.
היין התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
עשיר בטעמי פירות יער, זיתים שחורים ותבלין. בעל סיומת ארוכה ועשירה.

יין זני שנבחר מתוך מגוון חלקות קברנה הסוביניון של בציר 2007 כבולט ואיכותי במיוחד.
גוף מלא, פרי חזק וחומצי בשילוב טעמי עץ. יין עם נוכחות אלגנטית.


גוורצטרמינר יקב פלטר

קברנה פרנק 2007 | סדרת טי סלקשיין

הענבים נבצרו ידנית מכרם נבחר בהרי ירושלים.
היין התיישן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדש.
עשיר בטעמי תבלין, פירות יער וקינמון.
בעל סיומת עגולה וארוכה.

מיצוי מקסימאלי של הטעמים הייחודיים של זן זה.
עשיר בטעמי תבלין פירות יער שחורים ופלפל ירוק.
גוף מלא, עפיצות רכה אך מורגשת.





קברנה סובניון יקב פלטר

קברנה פרנק יקב פלטר

בלאנק דה בלאנק יקב פלטר

בלאנק דה בלאנק N\V | יין מבעבע בשיטה המסורתית

היין מיוצר מ 100% ענבי שרדונה .
הענבים נבצרו ידנית מכרמים נבחרים בגליל ובמורדות הדרום מערביים של החרמון.
יין השרדונה תסס תסיסה שנייה בבקבוק והתיישן כשלוש שנים על משקעי השמרים.
כשהגיע היום, החל שלב ה Riddling – טלטול עדין של הבקבוק וגלגולו על צירו כשהוא מונח בזוית 60 מעלות. פעולה זו חזרה כל שלושה ימים במשך שלושה חודשים בכדי להגיע לרמת ניקיון יסודית של היין.
בסיום שלב זה מבוצע הליך Disgorging – הקפאת צוואר הבקבוק במינוס 30 מעלות, הוצאת השמרים והחלפת הפקק הזמני בפקק שעם.
תהליך ארוך, מורכב ומדויק; יחס אישי ומסור מאוד לכל בקבוק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה