יום שישי, 1 באפריל 2011

קברנה סובניון הזן האציל ליצור יינות אדומים


מהו קברנה סובניון. ומהו מקורו. כיצד הוא נראה. איפה מגדלים אותו. ומה המגרעות של הזן .ומדוע הוא נחשב לזן האציל ביותר ליצור יין אדום.
הזן קברנה סובניון נחשב בצדק כאחד מזני ענבי היין האדומים הטובים והמשובחים בעולם.
זן זה נקרא ובצדק האציל מבורדו. ומעטים הזנים האצילים שהצליחו להיות כה מקובלים ומבוקשים בכל אזורי גידול הגפן בעולם
.כמו הקברנה סובניון.זן זה אחראי על היוקרה של איזור בורדו.
 על תתי האיזורים כמו מדוק .סנט אמליון.פמרול.
אבל לא צריך לשכוח כי יש זנים נוספים אשר לוקחים חלק לא קטן בהרכב היין באיזור
.ןבמאמר אחר אני הציין אותם.בנוסף זן הקברנה סובניון מוביל גם באיזורי יין אחרים בעולם כגון נאפה וואלי בקליפורניה.
אשר בארצות הברית,איזור קונוארה אשר באוסטרליה. באיזור סטלנבוש אשר נמצא בדרום אפריקה.
וגם באיזורי היין בישראל כגון רמת הגולן. איזור הגליל. איזור הרי יהודה .ועוד
.בכל איזור גידול של הקברנה סובניון בעולם .יש ליין גוון ניחוח וטעם אופייני למקום
.אולם קשה לטעות בזיהויי היין המשובח המופק. מזן זה של ענבי יין.
אשכלות ענבי הקברנה סובניון קטנים וצפופים. וגם גרגרי הענבים קטנים יחסית לזנים אחרים
.לענבים צבע אדום סגול הנוטה לעיתים לכחול כהה .
וכמות הצבע והטאנין בקליפת הענב רבה .ובולטת עלי הגפן של זן הקברנה סובניון קלים לזיהוי בגלל מבנה של 5 אונות
 אשר מאפיין כל עלה גפן. גפן  הקברנה סובניון חסונה ביותר ומסוגלת לגדול ןלשגשג גם בתנאים קשים .
ואיננה רגישה למחלות ומזיקים.וניתן לגדלה גם באדמה טרשית אשר מכילה אחוזים של גיר פעיל גבוה .
ענבי הקברנה סובניון הם מתאימים ביותר לבציר מכני והסיבה לכך היא השתחררות המהירה והקלה של הענב מהשדרה .
ובנוסף לענבי הקברנה הסובניון יש קליפה עבה כך שכמות הנוזל העלולה להשתחרר בעת הבציר המכני היא קטנה
.מגרעתו של הזן היא יבולים נמוכים יחסית .וניסיון להגדיל את היבולים על ידי השקייה או יתר דישון תגרום לקבלת ענבים בהירים עם מתיקות נמוכה וחוסר איפיון.
את היין הנוצר מזן הקברנה סובניון חייבים ליישן בחביות עץ אלון בין 10- 24 חודש. כדי להגיע למיצוי מלא של הפוטנציאל של הזן.
 יינות הקברנה סובניון הם היינות המיושנים ביותר בעולם .וניתן לפגוש יינות אשר מיישנים אותם בין 25 -50 שנה בעיקר בבורדו.
 בניחוח של זן הקברנה סובניון ניתן לזהות ארומה של פירות יער. שזיף מיובש. אוכמניות. וקסיס. וזאת לאחר התיישנות בחביות עץ אלון . 

לסיכום יין הקברנה סובניון הוא זן המעורך ביותר. אף שיש אנשים אשר יעדיפו יינות אחרים .אי אפשר לקחת את הכתר מהמלך.
 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה