יום שישי, 17 ביוני 2011

קצת על משקאות אניס - חלק ב

אוזו-ouzo
 נחשב למשקה הלאומי של יוון הגירסה לשמו של האוזו היא שפירוש המילה ouzo ביוונית היא לא יכול לחיות בלי
ומקורו בסברה שמי ששותה אוזו לראשונה מתמכר למשקה ולא מצליח להפסיק איך שאומרים פעם שתית תמיד תשתה
היסטוריה של האוזו הינה כמו כל דבר  טוב
במיקרה במאה השמונה עשרה יוצר ביוון משקה  אלכוהלי  בשם tsiporo -טיספרו משקה זה היה מאוד גס בטעמו ובאיכות די נמוכה  המשקה היה נוצר מקליפות של ענבים ומשאריות של הענבים לאחר יצור יין ויצור משקה זה בעזרת צמח האניס שיפר את טעמו בצורה מזהירה ובסופו של דבר הפך להיות המשקה הלאומי של יוון
בתחילה כמו שהזכרתי יוצר האוזו משאריות של ענבים וקליפות ענבים שזוקקו ותובלנו בצמחי אניס ותבלינים שונים ולמעשה התזקיק  הידוע בשמו העולמי גרפה -grappa או בשמו היווני סומה- souma סוג הזיקוק הוא זיקוק דודי כפול תהליך בו לאחר הזיקוק הראשוני הושרו בנוזל זרעים של שומר ואניס ולאחר הזיקוק השני הוספו  תבלינים שונים כגון אגוז מוסקט הל קינמון
וזרעי אניס  הנוזלים  זוקקו לאחר מספר שבועות ואוזו היה מוכן לשתייה
כהיום עושים את האוזו בדרך שונה ובמקום דורכאות ענבים וקליפות ענבים האלכוהול הוא נייטרלי על בסיס שיכר מיץ ענבים כלומר הוא האיכות גבוהה יותר בהרבה  ואילו התזקיק עובר 3- זיקוקים שבמהלכם מוסיפים תמציות שמנים של
תבלינים לאחר הזיקוק הראשון ואז מוהלים את התזקיק במעט מים זכים ומוספים שמן המופק מצמח האניס
לאחר מזקקים פעם שנייה ואז שוב מוהלים במים את התזקיק ומוספים תמציות  שמנים של תבלינים כגון - זרעי כוכב אניס
מנטה כוסברה ציפורן ושומר ומעט קינמון את השמנים מוסיפים לתזקיק השלישי האוזו עובר תהליך של מעילה במים ומבוקבק או שהוא מיושן לזמן קצר בחביות עץ
ומבוקבק לאחר מכן ורמת האלכוהול נעה בין 38-46 אחוז  צבע המשקה בתום התהליך הוא שקוף לחלוטין
היום יצור האוזו מוגדר  הייטב וקיימים כ- 500 מותגי אוזו כאשר המותגים האיכותיים ביותר מיוצרים באי היווני לסבוס
מותגי האוזו הידועיים הם אוזו מטקסה- אוזו פולימארי- אוזו12- אוזו 7

אוזו פולימארי - אוזו 7
כוס אוזו לאחר הוספת מים
מזות יווניות
אוזו -12





אוזו מטקסה

אין תגובות:

פרסום תגובה