יום שישי, 24 ביוני 2011

יקב אדיר-מתנה אמיתית מן הטבע ואיכות בלתי מתפשרת של יין נהדר


בליבו של הגליל העליון, במורדות הר אדמון, שוכן יקב משפחתי 
מעורר השראה, אשר העלה את הסטנדרט של היין הישראלי
לרמה חדשה. יקב אדיר מייצר יינות איכות המשקפים את
התנאים המיטביים בהם ענביהם גדלו ונבצרו.
יינות אדיר מצטיינים בארומה, בטעם ובגוף. הם מתנה אמיתית
מן הטבע שצמחו באהבת האדמה ויוצרו בהשגחה יתרה ומתוך
מחויבות לאיכות בלתי מתפשרת.
יינות אדיר מיוצרים מענבים הגדלים בכרם בן זימרה. כרמים אלו נשתלו במהלך שנות ה-80 וה-90 בחלקה מובחרת בגליל העליון והם נהנים משילוב מיטבי של אדמות איכותיות ותנאי מזג אויר אופטימאליים המעניקים להם את טעמם המשובח והמפורסם. מאז הקמתו ב-2003, יקב אדיר ממשיך להטמיע את הסטנדרטים הגבוהים ביותר לאורך כל שלבי הייצור. בזכות הקפדה זו, זכה במעמד של יקב ישראלי עטור פרסים המייצר חלק מסדרות היין המשובחות ביותר של המדינה

פלאטו

יין מושלם מתחיל בענבים מושלמים

במרכז הכרמים של כרם בן זימרה שוכנת חלקת הפלאטו, הנישאת לגובה של 870 מטרים מעל לפני הים ונפרשת על שטח אדמה של 20 דונמים. עם "טרואר" אופטימאלי, הפלאטו המיוחד של יקב אדיר משלב בתוכו את האדמה, האקלים וזני הענבים המיטביים. כרמים אלו מרוויחים מתנאי האקלים הייחודיים של האזור ומלילות קרים במיוחד שתורמים לאיכותם ולטעמם של הענבים.
הכרמים עוברים דילול קפדני מתוך מחויבות ליצירת הענבים הטובים ביותר שיש לטבע להציע. מטרת הדילול להגיע לריכוז מצומצם של ענבים לכל מטר רבוע, כך שכל ענב זוכה להזנה גבוהה יותר מהאדמה. רמות הריכוז הממוצעות לחלקה זו מגיעות לכ-600 קילוגרם לדונם. הענבים המיועדים לסדרת איכות זו עוברים תהליכי בחירה וייצור קפדניים ביותר. לכן, הסדרות מיוצרות אך ורק בשנים בהן הבציר איכותי במיוחד ועומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר. לאחר הבציר, אשכולי הענבים עוברים מיון המבטיח שרק ענבי איכות מקסימאלית משולבים בייצור. לאחר הפרדת הגרגר , השרייה קרה בת 72 שעות ותסיסות, היין מועבר לחביות עץ אלון צרפתי לתקופת יישון של 24 חודשים. יינות אלו עוברים תהליך יישון נוסף בבקבוקים במשך תקופה של שמונה חודשים. סדרת פלאטו, שזכתה לשמה בהשראת המונח הלטיני "צלחת", מעניקה חווית יין איכותית ביותר ומהווה נדבך יוקרתי ביקב אדיר.
פלאטו 2005 זכתה בארבעה פרסים במסגרת תחרות היינות הבינלאומית טראווינו 2008, לרבות מדליית זהב כפולה, היין הישראלי הטוב ביותר, יקב הבוטיק הישראלי הטוב ביותר והיין הטוב ביותר בקטגוריה של עד $50.
פלאטו
טעמי פלאטו הינם מתוחכמים ומגוונים. זהו יין עוצמתי במיוחד, המשלב בתוכו איזון מושלם בין שלל טעמים וניחוחות



כרם בן זימרה-קברנה סובניון

סדרת כרם בן זימרה בעלת איכות גבוהה וארומה משובחת ומציעה שילוב ייחודי של טעמים. ענביה צמחו לאורך מדרונות חלקת הפלאטו המיוחדת ונבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות. יינות אלו עברו תהליך יישון בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך תקופה של 12-14 חודשים, ולאחר מכן עברו תהליך יישון נוסף של חמישה חודשים לאחר בקבוק. יינות אלו נהנים מתנאי האקלים המייחדים את האזור בו הם גדלים ומתהליך מיון קפדני המהווה חלק בלתי נפרד ממאפייני יקב אדיר. התוצאה ניכרת ומורגשת בכל בקבוק ובקבוק.
יינות כרם בן זימרה קלים לשתייה ומעניקים חווית יין מענגת במיוחד. יינות אלו מציעים שילוב טעמים מהנה המתאים למגוון ארועים והזדמנויות שתייה.
קברנה סובניון כרם בן זימרה
שירז כרם בן זימרה
שיראז 2008 של יקב אדיר הינו יין אדום יבש המיוצר מ- 100% ענבי שיראז. גוון היין הינו אדום – . שחור – כחול כהה ואטום. יין ניחוח פרי שחור מרוכז, נגיעות של קאסיס, מגוון תבלינים רחב, מעט ירקרקות טרייה, גוף מלא ועץ דומיננטי אך לא משתלט. מתיקות נעימה וסיומת מתמשכת עד מאוד. יין עוצמתי בעל יכולת השתבחות של 3-5 שנים. 14% אלכוהול. הענבים נבצרו בבציר ידני, בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה, דריכה קלה ואי סחיטת הענבים הובילה למיטב הנוזל

שם היין:שיראז כרם בן זמרה 2008

בציר:2008

הרכב זנים: 100% שיראז

כרם: חלקת הפלטו מנטיעת 2004 .

גובה הכרם: 870 מטר

תאריך בציר:04.10.09


זמן וטמפ' תסיסה: בציר ידני,בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה,דריכה קלה ואי סחיטת הענבים הובילה למיטב הנוזל חופשי, משם תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים כל זאת בתסיסה קרה ואיטית,בשילוב רמונטאז'ים תכופים וניקיון עילאי הביאו למיצוי פרי מלא ולמימוש הפוטנציאל
המרבי בפרי ועד אלכוהול גבוהה המשתלב בפרי.

השתבחות בעץ: 392 יום בחביות חדשות 85% מעץ אלון צרפתי ו 15% מעץ אלון אמריקאי.

תאריך בקבוק: 21.12.10

מספר בקבוקים: 4927

אלכוהול: 13%

מרכז המבקרים יקב אדיר
יינן יקב אדיר אבי רוזנברג
   יינות יקב אדיר משווקים על ידי שיין שיווק ואפשר להשיג אותם בחנויות היין המובחרות

אין תגובות:

פרסום תגובה