יום שבת, 18 ביוני 2011

קצת על משקאות אניס-חלק ה וסיכום

ערק
מוצאו של הערק הוא בארצות ערב. להבדיל ממשקה האוזו אשר בתהליך ייצרו משולבים סוגי תבלינים שונים .
משקה הערק מיוצר על טהרת צמח האניס .למרות הדימוי הזול ועממי  שלו. מדובר במשקה שתהליך הייצור שלו הוא מסורתי.
ובן מאות שנים. למעשה כבר במצרים העתיקה ובבל הקדמונית .השכילו להשתמש בצמחי האניס כדי לתבל תזקקי 
אלכוהול שרקחו. הערק שטעמו מזכיר את טעם הליקריץ והשומר .אשר היה ערב מאוד לחיכם של יושבי האיזור.
ולמרות האיסור על שתיית אלכוהול באיסלם. המשקה פרץ גבולות ואף מיתג עצמו כמשקה ערבי מסורתי.
ערק טוב לעולם לא יזוקק בזיקוק רציף .מסיבה פשוטה שהטעם הסופי שייתקבל .יהיה ספירטי .לחלוטין רוב מותגי הערק
יזוקקו בדרך כלל שלוש פעמים. במזקקת סיר בשיטת הזיקוק הדודי הישנה והמסורתית .לרוב הערק מזוקק מענבים .אולם סוגי הערק המובחרים מזוקקים מתמרים ותאנים .בין הזיקוקים  ולאחריהם מוסיפים אניס ושומר. עד שמתקבל המוצר הסופי .
טעמו של הערק משתנה מאיזור לאיזור. הערק מלבנון והערק מירדן נחשבים למותגי ערק מובילים.
כאשר המותג הלבנוני ערק תומה נחשב כטוב ביותר. ואין לשכוח את הערק זחלאוי.
לסיכום משקאות האניס מזוהים אם ארצות האגן ים התיכון. אבל האקלים החם והשיפור באיכות החומרים
אשר מהם מכינים את משקאות האניס .גרם שהם יהיו שחקנים מרכזיים בעולם האלכוהול המתחדש.
וגם בארצנו הקטנה הם תופסים מקום של כבוד.
אז לחיים עם כוסית של ערק . מעט מים קרים. וצלחת של  ירקות טריים.
ערק אל פשה
ערק קריסטל חדד




אין תגובות:

פרסום תגובה