יום ראשון, 8 במאי 2011

טעימות של יינות ספרדיים מאיזור היין המפורסם בספרד ריוחה

חברים וחברות אתמול יום שבת הזדמן לי לטעום את אחד היינות הנהדרים מאיזור ריווחה בספרד
 היין הוא וינייה טונדוייה רזרבה שנת 2001  מאזור ריווחה בספרד .
ליצור יין זה משתמשים בבלנד מסורתי מזה כ- 130 שנה
 והזנים ממנו מורכב היין הם 75 אחוז טמפרניו 15 אחוז גרנאצ'ו 5אחוז מאזואלו ו-5 אחוז גראסינו
על פי אותה מסורת נעשת התסיסה האלכוהולית הראשונה והתסיסה המלולאקטית שאחריה במכלי עץ אלון בעלי נפח גדול
 ולאחר מכן היין מיושן במשך חמש וחצי שנים אני חוזר5 וחצי שנים.בחביות עץ אלון צרפתי
 במהלכן היין עובר באטונאז זהו תהליך של עירבוב השמרים המתים בתוך היין למיצוי הארומות.
בתום תהליך היישון מופרדים המוצקים ביין בעזרת חלבוני ביצים טריות והיין מבוקבק ללא סינון נוסף
 ומיושן בבקבוק במרתפי היקב לתקופה נוספת של 4 שנים נוספות
חברים וחברות היין עליו אני מדבר הוא מבציר2001 והוא עבר יישון של כ-9 וחצי שנים
 ועכשיו ליין צבעו של היין אדום עם שוליים חומים ארומות של אדמה ועור קלייה ווניל טעמו של היין מעודן מאוד
הגוף עגול ומלא ליין סיומת ארוכה מאוד ומאוד מרשימה ליין פוטנציאל יישון עוד כ-5 -7 שנים
 אבל לדעתי כבר עכשיו אפשר להתחיל לשתות מהיין מהמדהים 

דייסאנטה ויואנקו קריאנזה 2005
יין זה עשיו 90 אחוז מזן טמפרניו ו-10 אחוז ענבי גרנצה היין עובר 12 חודש יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן יישון נוסף למשך 21 חודש בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום בועק ובארומה מורגשים טעמי פירות יער פטל ותבלינים היין מאוד מאוזן ואלגנטי עם סיומת ארוכה מאוד

דייסאנטה ויואנקו רזרבה 2003

היין עשיו 90 אחוז מזן הטמפרניו ו-10 אחוז מזן גרציאנו היין עובר יישון של 24 חודש בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון של 24 חודשים נוספים בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום עמוק ובועק אף מאוד מורכב טעם של פרי בשל תבלינים ועץ

היין מאוד מאוזן ומןתיר טעמים עזים יש ליין סיומת ארוכה וממושכת יין נהדר

קסיטיליו דה קליווחו רזרבה 2003

היין עשיו מ-90 אחוז טמפרניו ו-10 מזואלו היין עובר 24 חודש של יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון נוסף של 18 חודש בבקבוקים במרתפי היקב היין בעל צבע אדום רימון ושזיף סגול ליין יש ארומה מאוד אינטנסיבית המבליטה טעם של תבלינים ועץ עם נגיעות של ווניל היין מאוד בשרני ומאוזן ובעל סיומת ארוכה ונעימה ליין פוטנציאל יישון של 10 עד 12 שנה
דייסאנטה ויואנקו    קריאנזה2005


דייסאנטה ויואנקו רזרבה 2003
 
קסיטיליו דה קליווחו רזרבה 2003
 וינייה טונדוייה רזרבה שנת 2001 
 




אין תגובות:

פרסום תגובה