ביום חמישי האחרון הוזמנתי לטעימה יינות של יקב 1848 אשר נערכה בתל-אביב בפאב- הברז של איש יין ידוע
ודמות מאוד ססגונית יוסי בוזנח אבל זאת לפעם אחרת ובעצם ברצוני להודות לו על האירוח הנהדר
תודה יוסי
כעת נחזור ליקב 1848 וליינות אשר טעמתי קצת על היקב
יוסי שור , הדור השמיני החדשני והנועז יותר למשפחה, שנכנס לעולם היין לפני כ-10 שנים, החליט ליצור המשכיות ורצף למסורת יין של 163 בצירים, ובחר להפליג עם ייצור יינות האיכות למחוזות חדשים, ולהוביל את יקב הבוטיק 1848 באמצעות תובנות הנשענות בחיבור שבין ישן לחדש מאז 1848 ועד היום.
ודמות מאוד ססגונית יוסי בוזנח אבל זאת לפעם אחרת ובעצם ברצוני להודות לו על האירוח הנהדר
תודה יוסי
כעת נחזור ליקב 1848 וליינות אשר טעמתי קצת על היקב
1848 הוא יקב בוטיק חדש מבית היוצר של משפחת שור הירושלמית, משפחה של יצרני יין המתמחים בעשיית יין.
היינות שנטעמו:
קברנה סוביניון רזרב 1848 – 2007
קברנה סוביניוןRESERVE 2007 , הינו היין השני של יקב הבוטיק 1848 ויוצא במהדורה מוגבלת של 6725 בקבוקים בלבד. יין מהודר זה הופק משילוב ענבי הזנים קברנה סוביניון, מרלו ופטיט סירה שנבצרו ידנית ובשיטה סלקטיבית בשעות הלילה באמצע חודש ספטמבר 2007. הענבים נבצרו בשיא איכותם מכרמים נבחרים למרגלות הרי הגלבוע בגליל. צבעו ארגמני עז עם ניחוחות של פירות יער אדומים ובוקה עדין ונקי עם רמזים חזקים של עישון וטבק. טעמו עגול, מאוזן ומזכיר פלפל שחור גרוס, גרגרי יער שחורים העטופים בשלמות על ידי עץ האלון.
מקור הענבים:
איזור התענכים המתאפיין באדמה חרסיתית, ובהפרשי טמפ' יום-לילה גדולים ואויר יבש השומר על בריאות הפרי.
איזור התענכים המתאפיין באדמה חרסיתית, ובהפרשי טמפ
הרכב הזנים:
קברנה סובניון 87% , מרלו 10%, פטיט סירה 3%
קברנה סובניון 87% , מרלו 10%, פטיט סירה 3%
תהליך היצור:
הענבים נבצרו ידנית מחלקות איכותיות בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות, יבולי הענבים בין 850-1100 ק"ג לדונם, לאחר מעיכת הענבים התירוש קורר עד טמפ' º 14-15 ועבר תהליכי BLEEDING והשריה קרה במשך 48 שעות לפני התסיסה האלכוהולית. במהלך התסיסה האלכוהולית שהתרחשה במשך 16-18 ימים בוצע פעמיים תהליך DELISTAGE, ערבובים עדינים של התירוש התוסס והשריה נוספת של היין הצעיר על הקליפות לאחר התסיסה במשך מספר ימים נוספים הבטיחו מיצוי מלא ועדין. בעיית ניסוח
יישון בחביות:
היין התיישן כל זן לחוד בחביות עץ אלון צרפתי חדשות 35% ובחביות בנות שנה-שנתיים 65%, ולאחר 12 חודש בוצע הבלנד הסופי והוחזר לחביות ליישון של 13 חודשים נוספים סה"כ יישון 25 חודשים.
היין בוקבק ללא סינון בתאריך: 28.04.2010
נתונים אנליטיים:
אלכוהול ביין (%) – 13.9
סוכר שארייתי (ג/ליטר) – 1.3
PH– 3.59
חומצה כללית (ג/ליטר) – 6.20
ביסולפיט חופשי (מ"ג/ל) – 23
ביסולפיט כללי (מ"ג/ל) – 60
חומצה נדיפה (מ"ג/ל) – 0.67
אנרגיה (קלוריות/100 מ"ל) – 82
מחיר: 128 ₪ מחיר מומלץ לצרכן
ספיישל רזרב 1848 – 2006
יין SPECIAL RESERVE 2006 הינו יין הבכורה של יקב הבוטיק 1848. היין המיוחד יוצא במהדורה מוגבלת של 7184 בקבוקים בלבד. יין דגל זה הופק משילוב ענבי הזנים קברנה סוביניון ופטיט סירה שנבצרו ידנית ובשיטה סלקטיבית בשיא איכותם מכרמים נבחרים הנושקים להר הגלבוע בגליל, בשעות הלילה והשחר הקרירות בסוף חודש ספטמבר 2006. מראה היין צלול בוהק עם גוון אדום ארגמני עמוק, ניחוחות ובוקה (זר ניחוחות) נפלא, מורכב ועשיר במיוחד כשניתן לחוש בנקל בבשומת פרי פטל, קסיס, גרגירי יער ושזיפים בשלים המלוטפת קלות בניחוחות עץ האלון המשובח. טעמו עשיר מאד עם גוף מלא ומאוזן להפליא, הרמוני, עדין וקטיפתי. היין ימשיך להשתבח בבקבוק במשך שנים רבות.
מקור הענבים:
אזור התענכים המתאפיין באדמה חרסיתית, ובהפרשי טמפ' יום-לילה גדולים ואויר יבש השומר על בריאות הפרי.
אזור התענכים המתאפיין באדמה חרסיתית, ובהפרשי טמפ
הרכב הזנים :
קברנה סובניון 78% , פטיט סירה 22%
קברנה סובניון 78% , פטיט סירה 22%
תהליך היצור:
הענבים נבצרו מחלקות מובחרות ותיקות (יותר מ-12 שנים) באופן ידני סלקטיבי בשעות הלילה והשחר הקרירות, יבולי הענבים 4-4.5 ק"ג לגפן 700-800 ק"ג לדונם, לאחר מיון האשכולות בכרם ומעיכת הענבים קורר התירוש הטרי עד טמפ' º12-13 ועבר תהליכי BLEEDING והשריה קרה במשך 72 שעות, במהלך התסיסה האלכוהולית שהתרחשה במשך 18-20 ימים בוצע תהליך DELISTAGE 3 פעמים, ערבובים עדינים של התירוש התוסס והשריה נוספת של היין הצעיר על הקליפות לאחר התסיסה במשך 10 ימים הבטיחו מיצוי מלא ועדין וקבלת יין כבד אך רך. בעיית ניסוח
יישון בחביות:
היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות 40% ובחביות בנות שנה-שנתיים 60% במשך 30 חודשים.
כל 6 חודשים היין עבר שפיה ובמהלך השפיה השנייה בוצע BLENDING בין הקברנה סובניון והפטיט סירה.
היין בוקבק ללא סינון בתאריך: 27/05/2010
נתונים אנליטיים:
אלכוהול ביין (%) – 14.1
סוכר שארייתי (ג/ליטר) – 1.2
PH– 3.60
חומצה כללית (ג/ליטר) – 6.40
ביסולפיט חופשי (מ"ג/ל) – 23
ביסולפיט כללי (מ"ג/ל) – 80
חומצה נדיפה (מ"ג/ל) – 0.69
אנרגיה (קלוריות/100 מ"ל) – 84
מחיר: 228 ₪ מחיר מומלץ לצרכן
יקב בוטיק שברוחו נושבת חדשנות המשלבת את הידע מהעבר - יצירת יינות איכותיים, כרמים המיוחדים בעיקר ליינות יקב הבוטיק, עם אוצר הידע של הראשונים בעשיית היין בישראל.
יקב הבוטיק 1848 מייצר יינות מודרניים ונקיים, קלאסיים אך בלתי רגיל ים, נגישים לשתיה ובעלי פרותיות שמורה מובהקת. כרמי ענבי היין מהם נקלטים את הענבים הם כרמים בוגרים ומטופחים לעילא. ענבי הזנים האציליים גדלים בכרמים נבחרים באזורים תורמי איכות וב"טרואר" מושלם.
לסיום ברצוני להודות למשרדה של דורית שמואלי תקשורת ויחסי ציבור וכמובן לנוויה כהן
על האירגון והסדר המופתי תודה מקרב לב
לוגו של יקב 1848 |
מימין קברנה רזרב 1848 ומשמאל ספשייל רזרב יקב1848 |
יקב 1848 באמת מייצר יין ישראלי טוב, במיוחד בסדרת הפרימיום שךו שהזכרתם כאן.
השבמחקאך אני מאוד אוהבת את היין הלבן שלהם הדור 5 - את פרטיו המלאים תוכלו למצוא כאן באתר של יקב 1848
המחיר המאוד סביר שלו - בסביבות ה-90 ש"ח, והאיכות המעולה שלו עושים אותו לפייבוריט בערבי היין אצלינו בבית.
תודה על המידע
השבמחק