יום שישי, 3 ביוני 2011

לקראת חג השבועות- המלצות על יינות ישראלים לבנים אשר נותנים תמורה מלאה


פומה בלאן- יקב דלתון

הכרמים:

כרמי סוביניון בלנק של יקב דלתון נמצאים ברמת דלתון בגובה 750-850 מטר מעל פני הים.
הענבים ליין זה נבצרו בשבוע האחרון של חודש אוגוסט ובתחילת חודש ספטמבר.
 
תהליך הכנת היין:

הענבים מגיעים ליקב תוך זמן קצר מהבציר ומרוסקים ונסחטים מידית תוך הקפדה על קירור המיץ. תהליך התסיסה נעשה תוך שמירה על טמפרטורות נמוכות על מנת לשמור על מירב הארומות של הפרי. עם סיום התסיסה היין מועבר לחביות עץ אלון צרפתי שם הוא שוהה על משקעיו, על מנת לתת לו את המאפיין המעושן של סגנון ה"פומה".
תקופת היישון בחביות היא קצרה מאוד, כ-3 חודשים, ובתומה היין מסונן ומוכן למילוי.
 
טעימה:

על האף עולים ניחוחות של ליצ'י, מלון ומעט אשכוליות המאוזנים על ידי ניחוח מעושן קל מהחבית. בפה היין הוא מעוגל בעל חומציות מאזנת עדינה ושפע של טעמי פירות.
 
המלצת הגשה:

היין מתאים להגשה כשהוא מצונן  6-8 מעלות.
יין זה מתאים במיוחד לשתייה עם מנות פיקנטיות ואף חריפות בסגנון המטבח התאילנדי.
 כמו כן הוא מתאים לשתייה עם עוף בגריל ועם דגים מעושנים.
פומה בלאן יקב דלתון

שרדונה 2009- יקב קלו דה גת

100%שרדונה


יישון: שניים עשר חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ומשומשות במרתף היקב.

ייצור היין: שיטת ייצור היין הינה מסורתית והבציר ידני. הענבים הנבצרים מועברים לאחר סחיטה עדינה להתססה אלכוהולית ומלולקטית בחביות  עץ אלון צרפתי. היין מתיישן על שמריו הטבעיים במשך שנה.

תאור היין: בעל צבע זהב ירקרק ומבהיק. ריחו אלגנטי ומורכב עם רמזים לתבלינים, פריחת תפוזים ופרי הדר. טעמו רענן עם חומציות טובה, איזון  הרמוני בין פרי ועץ אלון עם סיומת ארוכה.
לשתייה: 7-2 שנים מהבציר.
טמפרטורת הגשה: 14-12 מעלות צלזיוס.
מתאים ללוות: סלטים, אפריטיף, פירות ים, דגים, עופות ומבחר גבינות.

רקנאטי ספיישל רזרב לבן 2009
יין הדגל הלבן של היקב מורכב מהזנים ויונייה ושרדונה מחלקותינו המובחרות ביותר בכרם מנרה ומענבי גפנים בוגרות מחלקת סוביניון בלאן בת כשלושים שנה מכרם בן זמרה.

גובה החלקות כ- 800 מטרים בממוצע וההפרשים הבולטים בין טמפרטורת היום והלילה מובילים ליצירת ארומות ייחודיות וביטוי טרואריסטי מושלם לענבי שלושה זנים אציליים מאדמת שלוש חלקות מובחרות מהגליל העליון.
לאחר סחיטה ותסיסה מבוקרת ואיטית, התיישן היין על משקעיו שמונה חודשים בחביות עץ אלון מבורגון. בכדי לשמר את אופיו האלגנטי ואת החומציות הטבעית הגבוהה שבו, לא עבר היין תסיסה מאלולקטית כלל.
התוצאה הינה יין הרמוני בעל מינראליות גבוהה, ארומת אפרסק, פרחים לבנים ועץ קלוי עדין ברקע.
ליין גוף מלא ועשיר, חומציות טובה ומאוזנת וסיומת אלגנטית וארוכה.

מן היין הוכנו 4200 בקבוקים ממוספרים בלבד.
רקנאטי ספיישל רזרב לבן

שרדונה 2010 | סדרת פלטר


היין הופק מ-100% ענבי שרדונה, מאופיין בטעמים של מנטה שקדים ורמז מינראלי.
בעל סיומת ארוכה ועסיסית. יין זני לבן ורענן, בדגש על מבנה וטעם של השרדונה בגולן וצפון הגליל.
גוף קל עד בינוני, מבנה חומצי עגלגל.
מקורם של הענבים ברמת הגולן בגליל העליון ובמצפה רמון.
הבציר ידני.
בציר 2010 התאפיין בהקדמת הבציר בחודש, בשל הקיץ החם במיוחד.

שרדונה פלטר

סוביניון בלאנק 2010 | סדרת פלטר


היין הופק מ-100% ענבי סוביניון בלאנק. מאופיין בטעמים של פומלית, חמציץ וגרגיר הנחלים. בעל סיומת חדה ומרעננת.
יין זני לבן רענן בעל מבנה חומצי וחד. ישנו דגש על ייחוד טעמי הזן ללא תוספות עץ ויישון.
מקורם של הענבים ברמת הגולן ובגליל העליון.
הבציר ידני, בציר 2010 התאפיין בהקדמת הבציר בחודש, בשל הקיץ החם במיוחד.


סובניון בלאנק פלטר

בלאנק דה בלאנק N\V | יין מבעבע בשיטה המסורתית


היין מיוצר מ 100% ענבי שרדונה .
הענבים נבצרו ידנית מכרמים נבחרים בגליל ובמורדות הדרום מערביים של החרמון.
יין השרדונה תסס תסיסה שנייה בבקבוק והתיישן כשלוש שנים על משקעי השמרים.
כשהגיע היום, החל שלב ה Riddling – טלטול עדין של הבקבוק וגלגולו על צירו כשהוא מונח בזוית 60 מעלות. פעולה זו חזרה כל שלושה ימים במשך שלושה חודשים בכדי להגיע לרמת ניקיון יסודית של היין.
בסיום שלב זה מבוצע הליך Disgorging – הקפאת צוואר הבקבוק במינוס 30 מעלות, הוצאת השמרים והחלפת הפקק הזמני בפקק שעם.
תהליך ארוך, מורכב ומדויק; יחס אישי ומסור מאוד לכל בקבוק.

בלאנק דה בלאנק N\V






שרדונה- יקב עמק האלה 2008


 100% שרדונה
ארומה:
פרי לבן, פרחוני. נגיעות של לימון ותפוח ירוק ברקע של מינראליות וקלייה עדינה.
ישון חבית:
11 חודשים
גוף הבקבוק:
בינוני , בעל טעם פירותי. יין מינראלי ומעודן. בעל גוף מאוזן להפליא. רקע של עץ משולב בהרמוניה עם הטעמים. מורגשת ארומה, עשירה ומורכבת.
צבע:
זהבהב מבריק
שרדונה עמק האלה

C Blanc du Castel-סי שרדונה יקב קסטל

יין ישראלי



היין הלבן עשוי 100% ענבי שרדונה המגיעים מכרם הנטוע באדמה דלה בפסגת ההר, המיניב ענבים בעלי ניחוח ומינרלים ייחודיים. התירוש עובר תסיסה בחביות והיין בוגר על משקעיו, תוך בחישה לפרקים. היין גדל למשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, שליש מתוכן חדשות.

    

 

סי שרדונה של יקב קסטל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה