יום שבת, 9 ביולי 2011

יינות מחוזקים- חלק - ב -יינות מדירה madeira

אי מדירה הוא אי עשוי אדמה בזלת והוא נמצא כ- 600 קילומטר מחוף מרוקו האי שייך לפורטוגל ושטחו של האי הוא כ-360
 קילומטר מרובע
המוניטין של האי מדירה הם יינות הקינוח האקזוטיים שלה  dessert wines .
היינות של מדירה הם היחידים בעולם החייבים לעבור תהליכי חימום ממושכים במהלך ייצורם
האקלים באיזור הוא שיש גשמים רבים ואילו הקיץ חם מאוד והחורף ממוזג וחם יחסית הכרמים באי גדלים על טרסות הפונות לים  והם מעל לצוקים. האדמה בגלל שהיא בזלתית היא מאוד פורייה
הזנים של הענבים כולם אדומים והזנים העיקריים הם verdelho -bual-malmesy-sercial 
הזנים המשניים הם moscatel -tinta megramol -bastaro
 רמת המתיקות המקובלת בענבים היא 12-13 בומה
יש  ארבע סוגי יינות מדירה הנקראים על פי הזנים מהם הם עשויים והם
1- sercial- יין לבן יבש היין עשוי מענבי -sercial וענבי ריזלינג
2-verdelho- יין  חצי מתוק
3-bual- יין מתוק מחומם ומורכב  ליין טעם וריח של חבית עץ אלון חרוכה או טעם סמוקי בשפת היין
4-malmesy- יין מתוק עשיר מורכב  נחשב ליין המשובח ביותר במדירה ויכול להתיישן עשרות שנים

תהליך ייצור היין במדירה
הענבים מרוסקים ומופרדים מהשדרות והקליפות ותהליך התסיסה מתבצע כמקובל ברגע שרמת הסוכר הולכת ומתפרקת ומגיעה לרמה של 4-5 בומה כלומר כ- 70גרם סוכר לליטר מחזקים את היין בכהל עד לרמה שהנוזל נהפך ליין עם
כ-18עד19 אחוז כוהל
לאחר היין עובר טיפול מקובל של יציבות בקור וסינון ולאחר ממלאים את  היין לחביות עץ אלון החביות שוהות כ-18 חודש
בחדרים המחוממים על ידי מערכות קיטור בטמפרטורה של 45 מעלות  תהליך מיוחד זה נקרא אסטופאגם
והתוצאה היא קבלת יין מושחם בצבע חום אבל לא מחומצן
ןכל זאת בעקבות תהליך האסטריפיקציה של חומרי הצבע -כלומר האטוציאנים האדומים אשר בענב
יינות מדירה

יין מדירה מיושן
יין מדירה הוא יין קינוח מתוק ונהדר




אין תגובות:

פרסום תגובה