יום ראשון, 24 ביולי 2011

יינות דרום אפריקה-יינות בסגנון עולם חדש

 האיזור המוביל החשוב והנחשב ביותר בענף הגפן והיין בדרום אפריקה הוא אזור  קייף  התקוה הטובה.
האיזור ממוקם בקטע הדרומי ביותר ביבשת .ובדרום אפריקה.
איזור זה נמצא התווך בין האוקיאנוס ההודי ממזרח . ואוקיאנוס האטלנטי ממערב .אזור זה בנוסף על היותו אחד מאתרים
היפים בעולם. אחראי להפקתם של כמויות גדולות של יין. שבחלקן הם מאוד איכותיות.
גידול גפן היין ותעשיית היין החלו במאה ה-17 . הוא יותר נכון בשנת 1656. ביוזמתם של מתיישבים הולנדים .וזאת בקרבת קייפטאון. תוך קרוב למאה וחמישים שנה. החלו היינות מדרום אפריקה לקבל הכרה באירופה ובשאר העולם.
בשנת 1918 הוקם גדול יקביי דרום אפריקה הקאופרטיב k.w.v. המהווה עד היום גורם מוביל ודומיננטי בענף היין .
במדינה. בשנות השמונים הוטל על דרום אפריקה אמברגו על סחר בינלאומי. בגלל חוקי הגזע ששלטו בה.
 עובדה שעמדה למוטט את כלכלת המדינה וענף היין.
עם ביטול משטר האפרטהייד. והסרת האמברגו הבינלאומי .חזרה המדינה לשגשג ולהתפתח .ובנושא היין החלה צמיחה
והתפתחות .היקבים ויקביי הבוטיק החלו לאמץ טכנולוגיות עשיית יין מודרניות. ובנוסף הוקמו יקבים חדשים.
דרום אפריקה נמצאת במקום השמיני בעולם. בה יקף ייצור היין השנתי .ומדובר במילארד ושלוש מאות מליון בקבוקים
לשנה. רק לשם השווה בישראל מייצרים כ-55 מיליון בקבוקים בשנה כולל תירוש.
כ- 60 אחוז מהיין המיוצר בדרום אפריקה הוא יין שולחני פשוט. אבל ארבעים האחוזים הנותרים . הם יינות טובים ואף טובים
מאוד. וגם מצוינים. המתחרים בצורה יוצאת מהכלל בשוק היין העולמי. גם באיכותם וגם במחירים ההוגנים.
דרום אפריקה ממשיכה ללא הרף בשיפור היינות אשר מייצרים בה ..וזאת בסיוע מכוני המחקר ואוניברסיטאות אשר
מסייעים ליישם את פרי מחקריהם בנושא הגפן והיין .
כ-80 אחוז -מיינות דרום אפריקה הם לבנים מהזנים. שנין בלנק הנקרא בדרום אפריקה סטין. בנוסף מגדלים גם
שרדונה - סובניון בלנק -קולומברד- וכמובן את גוהנסבורג ריזלינג.
 מבחינת זני ענבי יין אדומים. הזנים הבולטים הם סנסו - ופינוטאז- שהוא למעשה זן דרום אפריקאי וזן זה הוא הכלאה של שני זנים והם פינו נואר וסנסו .
בנוסף מגדלים גם שירז- וקברנה סובניון- ומרלו.
איזורי היין החשובים בדרום אפריקה הם  טולבאך-מאלמסברי-פארל- סטלנבוש- וחרוט קונסטנטיה.
באיזור טולבאך מייצרים גם יינות מחוזקים בסגנון השרי הספרדי.
ואילו באיזור מאלמסברי מייצרים יינות מתוקים בסגנון פורט פורטוגזי.
באיזור קונסטנטיה מייצרים יינות מוסקט מתוקים ומיוחדים.
יש לציין כי המושג estate מקורו בדרום אפריקה. אך הוא מקובל בכל העולם. והפירוש הוא שהיין הוא יין איכותי. ואילו הזן אשר היין הופק  הוא זן איכותי ואצילי. ומוכר באיזור ייצור היין.
 מפת  איזורי  היין בדרום אפריקה
כרמים בדרום אפריקה
יין לבן 
יינות דרום אפריקה

אין תגובות:

פרסום תגובה