יום שבת, 2 ביולי 2011

יקב שאטו גולן- שילוב של יין ואומנות משלבת מסורות אירופאיות וידע וטכנולוגיה מודרניים.


 על היקב
שאטו גולן, הממוקם בדרום רמת הגולן, החל את דרכו בקיץ 1999. הכרמים, הנמצאים בבעלות מלאה של היקב, נטועים בקרבתו , מעל מפגש נחלי הירמוך והרוקד. עשיית היין בשאטו גולן משלבת מסורות אירופאיות  וידע וטכנולוגיה מודרניים. הבציר מתבצע ידנית מוקדם בבוקר והענבים מובלים מיידית אל היקב, התסיסות מתבצעות ברובן במכלי נירוסטה וברוב הזנים ללא תוספת שמרים.
היינות עוברים תהליך התיישנות של כשנה עד שנה וחצי בחביות עץ אלון מסוגים וגדלים שונים.
הביקבוק מתבצע כשנה וחצי לאחר הבציר והיין יוצא למכירה רק כעבור שנה נוספת של התיישנות בבקבוק.



כמו כן עוסק היקב בבניית שאטו ייחודי אשר יכיל ויטפח יין ואמנות גם יחד. בכל רחבי היקב שזורים אלמנטים אומנותיים מעולם היין ובכל עשייה של שאטו גולן מושם דגש רב על אסתטיקה ואמנות. שער הכניסה ליקב מעוצב כיצירת אומנות ייחודית ומקורית. הוא משלב חומת אבן בזלת מקומית, התוחמת שער ברזל מרשים בו שזורים אלמנטים מעולם היין.  
יקב שאטו גולן וקצת מיינות של היקב

מרלו 2008
90% מרלו ו- 10% קברנה סוביניון, הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן,
 תססו ויושנו בנפרד בחביות עץ אלון צרפתי במשך כשנה ולבסוף עורבבו בטרם הביקבוק. 
 
אחוז אלכוהול: 14.1%
כמות בקבוקים: 4,232
 
 
קברנה סוביניון 2008
אחוז אלכוהול: 14.3%
כמות בקבוקים: 27,121 & 569 מגנום & 1,533 בקבוקי 500ml
 
87% קברנה סוביניון, 10% מרלו ו - 3% סירה. הענבים נבצרו ידנית בכרם שאטו גולן והיינות השונים הותססו ויושנו בנפרד במשך כשנה בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ולבסוף עורבבו בטרם הביקבוק.

אליעד 2008
אחוז אלכוהול: 14.4%
כמות בקבוקים: 8,223 & 479 מגנום
אליעד הנו יין מבוסס קברנה סוביניון, הנבחר מחלקות יחידות, המנסה בכל שנה מחדש ללכוד את ביטויו הייחודי והטהור ביותר של זן זה באותו בציר.
אליעד 2008 הנו מזיגה של 93% קברנה סוביניון, 4% פטי ורדו ו 3% סירה  שנבצרו ידנית בכרם שאטו גולן. היינות הותססו ויושנו בנפרד במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עורבבו והוחזרו לחביות לחודשיים נוספים טרם הביקבוק.

 יינות ארכיון
אליעד 2006
אחוז אלכוהול: 14.6%
כמות בקבוקים: 6,700 & 720 מגנום
אליעד הנו יין מבוסס קברנה סוביניון, הנבחר מחלקות יחידות, המנסה בכל שנה מחדש ללכוד את ביטויו הייחודי והטהור ביותר של הזן באותו בציר.
אליעד 2006 הנו מזיגה של 93% קברנה סוביניון, 3.5% מרלו ו 3.5% פטי ורדו שנבצרו ידנית בכרם שאטו גולן. היינות הותססו ויושנו בנפרד במשך שנה ולאחר מכן עורבבו והוחזרו לחביות לשלושה חודשים נוספים טרם הביקבוק.


מרלו 2006
  
אחוז אלכוהול: 14.2%
כמות בקבוקים: 4,200
97% מרלו  ו-3% קברנה סוביניון, כל הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן, הותססו ויושנו בנפרד במשך כשנה ולבסוף עורבבו בטרם הביקבוק.

גשם 2006  
אחוז אלכוהול: 14.3%
כמות בקבוקים: 358
גשם 2006 מורכב מ-80% גרנאש, 14% סירה ו-6% מורבדר שנבצרו ידנית עם אור ראשון בכרם שאטו גולן. הענבים עברו תסיסה ספונטנית בנפרד במכלים קטנים ופתוחים, יושנו בנפרד במשך שלושה עשר חודשים בחביות ולבסוף עורבבו יחדיו במכל ובוקבקו.

קברנה סוביניון 2000
אחוז אלכוהול: 14%
כמות בקבוקים: 14,000
היין מיוצר מ- 97% ענבי קברנה סובניון ו- 3% ענבי מרלו.
קברנה סובניון 2000 זכה במדליית זהב בתחרות האוסקר הישראלי לתעשיית היין "לה סומליה" .
הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן הממוקמים במפגש הנהרות רוקד וירמוך והובלו מיד אל היקב.
הייו יושן במשך 12 חודשים בתערובת של חביות מעץ אלון צרפתי (80%) ואמריקאי (20%) חדשות ובנות שנה.
קברנה סובניון 2000 מאפיין היטב את היקב באליעד בעוצמתו וריכוזו הגדולים.
היין בעל גוף בינוני וטאנינים בשלים ורכים. הוא שופע פרי בשל, עור ותבלינים מתוקים.   

קברנה סוביניון 2002
אחוז אלכוהול: 14.7%
כמות בקבוקים: 28,000 & 480 מגנום
מיוצר מ-91% ענבי קברנה סוביניון ו-9% ענבי קברנה פרנק. הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן הממוקמים באיזור מפגש הנהרות רוקד וירמוך והובלו מייד אל היקב.
הזנים השונים יושנו בנפרד למשך שנה בחביות אלון צרפתי ואמריקאי ולאחר מכן עורבבו יחדיו כחודש לפני הביקבוק. בציר 2002 התאפיין בעונת הבשלה חמה וארוכה, דבר הבא לידי ביטוי באחוזי אלכוהול גבוהים וטעמים בשלים ועזים. קברנה סוביניון 2002 הינו יין כבד גוף ועשיר בעל עפיצות מורגשת. היין מרוכז בטעמי פרי בשל וריבת תות שדה לצד טעמי טבק, עץ אורן ווניל. מומלץ להגישו בטמפטורה של 18 מעלות צלזיוס בליווי מנות בשריות עשירות או לצד גבינות בשלות, אגוזים ופירות יבשים. 

קברנה סוביניון 2003
אחוז אלכוהול: 14%
כמות בקבוקים: 22,000
מיוצר מ- 89% ענבי קברנה סוביניון ו- 11% ענבי קברנה פרנק שנבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן. לאחר התסיסה יושנו היינות השונים בנפרד למשך שנה בחביות אלון צרפתי ואמריקאי ולאחר מכן עורבבו יחדיו כחודש לפני הביקבוק. בציר 2003 התאפיין בעונת הבשלה קרירה יחסית שהטיבה עם הקברנה והעניקה לו טעמים בשלים וריכוז טוב.
הקברנה סוביניון 2003 הינו יין פירותי ושופע עם גוף בינוני וטאנין מורגש. ליין טעמי קסיס וריבה על רקע של טבק ודיבשה.

קברנה סוביניון 2004
אחוז אלכוהול: 14.3%
כמות בקבוקים: כמות בקבוקים: 33,000 & 845 מגנום
הקברנה סוביניון 2004 הינו מזיגה של חמש חלקות שונות של קברנה סוביניון בתוספת 15% קברנה פרנק. הענבים נבצרו ידנית בכרם שאטו גולן והיינות השונים יושנו בנפרד במשך כשנה בחביות אלון צרפתי (70%) ואמריקאי (30%).
הקברנה סוביניון 2004 יין חלק ועשיר למדי עם טאנין בשל וחמיצות מתונה. ליין ארומה עשירה ומתוקה עם נגיעה ירוקה - ריבת תות, דיבשה, פלפל ירוק, עשן, אקליפטוס ומנטה. הטעם עשיר והמרקם סמיך וחלק ואילו הטאנין מורגש בעיקר לקראת הסיומת. להגיש ב- 18-20 מעלות צלזיוס.

קברנה סוביניון 2005
אחוז אלכוהול: 13.8%
כמות בקבוקים: 39,000 & 700 מגנום
קברנה סוביניון 2005 הנו מזיגה של חמש חלקות שונות של קברנה סוביניון בתוספת 11% קברנה פרנק ו 1.5% פטי ורדו. הענבים נבצרו ידנית בכרם שאטו גולן והיינות השונים הותססו ויושנו בנפרד במשך כשנה ולבסוף עורבבו בטרם הביקבוק.
קברנה סוביניון 2005 יין אינטנסיבי ועם זאת לא מכביד.
האף משלב קסיס, עלווה וארז כשברקע מעט וניל וקוקוס. בפה היין עסיסי וחי עם גוף בינוני ואיזון הנוטה מעט יותר לכיוון החמיצות והמינרליות מאשר בבצירים קודמים.
להגיש ב- 17-19 מעלות צלזיוס.



אליעד 2002
אחוז אלכוהול: 14.5%
כמות בקבוקים: 6,000
היין מיוצר מ-91% ענבי קברנה סובניון ו- 9% ענבי מרלו.
הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן הממקומים באזור מפגש הנהרות רוקד וירמוך והובלו מייד אל היקב.
היינות השונים יושנו בנפרד במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי חדשות ולאחר מכן עורבבו והוחזרו לחביות למשך 4 חודשים נוספים.
בציר 2002 התאפיין בעונת הבשלה חמה וארוכה דבר הבא לידי ביטוי באחוז אלכוהול גבוה וטעמים בשלים.
האליעד 2002 מורכב ברובו מחלקה בודדת שהניבה את הפרי המאוזן ביותר. היין הינו בעל גוף בינוני עד כבד וטאנין מוצק אך בשל, כל אלה יוצרים יין עשיר ומורכב. לצד טעמי פירות כגון קסיס ודובדבן ניתן להבחין בניחוחות עשן ועץ ארז. מומלץ להגיש ב-18 מעלות צלזיוס בליווי מנות בשריות צלויות.

אליעד 2003
אחוז אלכוהול: 14%
כמות בקבוקים: 9,000 & 400 מגנום
מיוצר מ-66% ענבי קברנה סוביניון 20% מרלו ו-14% קברנה פרנק שנבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן.
לאחר התסיסה, יושנו היינות השונים בנפרד במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי ולאחר מכן עורבבו והוחזרו לחביות למשך 4 חודשים נוספים. בציר 2003 התאפיין בעונת הבשלה קרירה יחסית, הדבר בא לידי ביטוי ביין בטאנין רך ועגול וטעמים בשלים במידה. האליעד 2003 הינו יין מעודן ואלגנטי המאפיין היטב את שנת הבציר. ליין ארומות פרחוניות ופירותיות עם רקע של עשן, טבק ווניל ואילו בפה ליין מבנה טוב עם טאנין מורגש וסיומת ארוכה.

אליעד 2004
אחוז אלכוהול: 14%
כמות בקבוקים: 8,500 & 590 מגנום
אליעד 2004 הינו מזיגה של קברנה סוביניון (בעיקר מחלקה אחת), מרלו (21%), פטי-ורדו (6%) וקברנה פרנק (3%) שנבצרו ידנית בכרם שאטו גולן. היינות יושנו בנפרד במשך כשנה בחביות אלון צרפתי ולאחר עירבובם במשך שלושה חודשים נוספים באותן חביות.
האליעד 2004 הינו יין מרוכז עשיר ואינטנסיבי. ליין אופי פירותי עם ניואנסים מעושנים ומבושמים - קסיס, עלים יבשים, פלפל שחור וחוף ים. טעמו עז והחמיצות מדגישה את הפירותיות האינטנסיבית. ליין סיומת ארוכה ולא מתוקה.  להגיש ב-18-20 מעלות צלזיוס.

סירה 2002
אחוז אלכוהול: 14%
כמות בקבוקים: 4,200
מיוצר מ-100% ענבי סירה שנבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן והובלו ישירות ליקב. היין עבר תסיסה ספונטנית במכלים פתוחים ולאחר מכן יושן במשך 15 חודשים בחביות אלון צרפתי משומשות להענקת טעמי אלון קלים בלבד.
בציר 2002 התאפיין בעונת הבשלה חמה וארוכה שהביאה לבשלות וריכוז טובים בסירה. לסירה 2002 גוף בינוני ועפיצות מתונה וטעמים מרוכזים של פרי בשל וריבת אוכמניות לצד טעמי טבק ותבלינים. מומלץ להגישו ב- 16-18 מעלות צלזיוס בליווי מנות בשריות אפויות כגון שוק טלה.

סירה 2003
אחוז אלכוהול: 14.7%
כמות בקבוקים: 2,200
מיוצר מ-85% ענבי סירה ו-15% גרנאש שנבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן. היין עבר תסיסה ספונטנית במכלים פתוחים ואחר כך יושן במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי ישנות.
ערבוב הזנים השונים נעשה במכל בטרם הביקבוק.
היין הראשון של שאטו גולן המשלב את זני הסירה והגרנאש, מסמל את תחילתה של דרך שבסופה יין תערובת שיכלול זנים נוספים כגון מורבדר וקריניאן.
הסירה 2003 הינו יין עשיר ומורכב עם גוף בינוני עד מלא וסיומת ארוכה. ליין מגוון גדול של ארומות וטעמים כגון פטל, גרניום, שוקולד-תפוז, סיגליות ותבלינים.

סירה 2004
אחוז אלכוהול: 13.7%
כמות בקבוקים: 6,200
מורכב מ - 100% ענבי סירה שנבצרו ידנית בכרם שאטו גולן. הענבים עברו תהליך של תסיסה ספונטנית והיין התישן במשך שנה בחביות אלון צרפתי בנפח 350 ליטר.
הסירה 2004 הינו יין מעודן והרמוני בעל אופי מורכב.
יותר מכל יינות היקב האחרים קרוב הסירה 2004 באופיו ליינות העולם הישן - ריחו מורכב, מתיקותו מזערית, טעמו מאוזן ושקט והסיומת נקייה ונטולת אגרסיביות. טעמיו סובבים סביב פרחים, עשן, בשר צלוי, פלפל שחור וזפת, ומרקמו חלק. להגיש מקורר מעט ב- 15-17 מעלות צלזיוס.

מרלו 2005
אחוז אלכוהול: 14.1%
כמות בקבוקים: 6,400
מרלו 2005 מורכב מ-87% מרלו, 9% קברנה סוביניון ו-4% סירה, כל הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן, הותססו ויושנו בנפרד במשך 13 חודשים ולבסוף עורבבו בטרם הביקבוק.
מרלו הנו 2005 יין נעים ואלגנטי עם גוף בינוני עד קל, חמיצות מתונה ועפיצות קלה ביותר.
ליין אף המשלב ריחות טבק וירק עם פטל וניואנסים מתוקים.
להגיש ב-17-19 מעלות צלזיוס

אליעד 2005
אחוז אלכוהול: 14.1%
כמות בקבוקים: 8,400 & 720 מגנום
אליעד הנו יין תערובת מבוסס קברנה סוביניון, המנסה בכל שנה מחדש ללכוד את ביטויו הייחודי והטהור ביותר של הזן באותו בציר.
אליעד 2005 הנו מזיגה של קברנה סוביניון (משלוש חלקות שונות) וסירה (6%) שנבצרו ידנית בכרם שאטו גולן.
היינות הותססו ויושנו בנפרד במשך שלשה עשר חודשים ועורבבו יחד בטרם הביקבוק.
אליעד 2005 הנו יין מרוכז ועשיר מאוד ועם זאת רך ונעים,
יש לו ארומות וטעמים עזים של סירופ פטל וקסיס ומעט עלווה ברקע, גוף מלא, מרקם רך וסמיך וסיומת חלקה.
להגיש ב- 18-20 מעלות צלזיוס.

גשם 2004
אחוז אלכוהול: 14%
כמות בקבוקים: 1,000
גשם 2004 הינו נסיונינו הראשון ביצירת יין תערובת מזנים אופיניים לאגן הים התיכון.
היין מורכב מ-38% גרנאש ו- 62% סירה ובעתיד, כשהזנים הנוספים שנטענו כגון המורבדר והקריניאן יגיעו לבגרות, ייתכן ויתוספו גם הם לתערובת.
הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן, הותססו בנפרד במכלים קטנים ופתוחים ללא תוספת שמרים, יושנו בנפרד במשך 14 חודשים בחביות אלון צרפתי בנפח 350 ליטר ולבסוף עורבבו יחדיו במכל ובוקבקו.
ליין אופי בולט של גרנאש - הטאנין הבשל, הטעם העשיר והיבש ויותר מכל מגוון הריחות והטעמים שבמרכזם תבלינים מתוקים, תה פרות וליקר תפוזים, מבליטים את הגשם 2004 על רקע של יינות קברנה ומרלו.
להגיש מקורר קלות ב - 14-16 מעלות צלזיוס.

גשם 2005
אחוז אלכוהול: 13.9%
כמות בקבוקים:  642 
גשם הנו יין תערובת מזנים אופייניים לאגן הים התיכון.
גרסת ה-2005 מורכבת מ-70% גרנאש ו-30% סירה ובעתיד, כשהזנים הנוספים שנטענו כגון המורבדר והקריניאן יגיעו לבגרות, ייתכן ויתווספו גם הם לתערובת.
הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן, הותססו בנפרד במכלים קטנים ופתוחים ללא תוספת שמרים, יושנו בנפרד במשך שנה ולבסוף עורבבו יחדיו במכל ובוקבקו.
היין מפגין אופי ברור של גרנאש אשר מבדיל אותו היטב משאר יינות היקב. האף מתוק ומורכב עם ארומות ייחודיות של תבלינים מתוקים, ליקר תפוזים, גרניום, מושק וקקאו, המרקם חלק עם אופי ליקרי ועשיר והסיומת רכה וקלה.
להגיש ב- 16-18 מעלות צלזיוס.

ארוח

 
 

תחום האירוח הינו חלק חשוב ומרכזי בהתנהלות היקב וזוכה להצלחה מרובה.

אופיו ותכנונו המיוחדים של שאטו גולן - על עיצובו הארכיטקטוני המרשים, הדגש המושם בכל על אסתטיקה ואומנות, בשילוב יינותיו המשובחים וצוות מסור וחם, מבטיחים לכם ביקור יוצא דופן ובלתי נשכח.
על מנת שנוכל לתת יחס אישי לכל אורח שמגיע ליקב, הביקור הוא בתיאום מראש בלבד
והוא כולל סיור ביקב עם הסבר על המקום ועל תהליך עשיית היין, ביקור במרתף היינות וטעימת יין.

יקב שאטו גולן
מרתף היינות ביקב שאטו גולן


  




 
 
 
 
.
 















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה