1889 - 1990
כאשר שלמה פרידמן בנה את יקב פרידמן מול גן המייסדים בפתח תקווה, בשלהי שנת 1899, הייתה מטרתו האחת לייצר יין מתוק לקידוש וקצת ברנדי שכונה אז יי"ש ליישוב היהודי בארץ ישראל. לימים הצטרף לניהול היקב בנו בצלאל, ותחתיו צמח העסק ושגשג. הביקוש גבר על ההיצע ולכן הועתק היקב לקריית מטלון באזור התעשייה של פתח תקווה, באותם הימים אזור שומם מוקף חולות.
המעבר לא היה קל. הוצאות הבניה היו מעבר לתכנית המקורית ועם התקדמות הבניה הממושכת נקלע היקב לקשיים כספיים והיה הכרח לוותר על החלום ולמכור את העסק המשפחתי.
בשנת 1964 נרכש היקב על ידי ענקית המזון "תנובה", אשר גם דאגה להספקת הענבים ליין מתוך ראיה שיווקית של סל מוצרים רחב יותר. שמו של היקב שונה ל"תנובה-פרידמן" וייצרו בו בעיקר יינות גנרים מזני קרינאן ואליקנט. בשנת 1971 הגיעו בהנהלת החברה למסקנה כי אין עסקי היין מתאימים לתחום המזון ומכרו את היקב לחברת המשקאות החריפים "סטוק", אשר יוצגה ע"י חברת "ו.ו.ס.ט." מנתניה. 'סטוק 84', וודקה קגלביץ ויין 'מונפורט' היו המותגים המובילים של "יקבי סטוק" שכללו בעיקר כהילים (ברנדי, וודקה, ליקרים, וורמוטים ועוד). שם היקב שוב שונה ל"המרתף" ויינני היקב החלו לייצר יינות מזני הקברנה סוביניון, סוביניון בלאן ועוד.
בשנת 1988 החלה החברה בבניית יקב חדיש באזור התעשייה "ברקן" הסמוך לעיר אריאל שבשומרון. בשלב ראשון פעלה הנהלת החברה מפתח תקווה והיצור נעשה בברקן, אך עד מהרה הופסקה הפעילות בפתח תקווה והכל עבר לברקן. סידרות האיכות של יקביי ברקן
|
אלטיטיוד 412 |
|
אלטיטיוד 624 |
|
אלטיטיוד 720 |
אלטיטיוד 412-
Cabernet Sauvignon Reserve Altitude 412
הגוון הינו רובי-ארגמני, דחוס למדי.
שפע פירות שחורים- קאסיס ותות עץ שחור, עם נגיעה של מנטה- מתפרצים באף, בשלים ומרוכזים, עם תרומה נכבדת של תבליני אלון מתוקים, עם רמזים לקירש ועור משובח במיוחד. הארומות בשלות, רחבות, רבות-עוצמה.
למרות ריכוזו של היין ובשלותו, הפרי מאופיין באלגנטיות, ללא כל ריבתיות. גם שאר מרכיבי היין מאופיינים באיזון - טאנינים מוצקים וחומציות המהווים שלד למבנה היין אך "מצופים" בבשרו העסיסי של הפרי, כאשר השילוב בין הפרי לארומות האלון הרמוני וחלק. הסיומת ארוכה ומפורטת, בטעמי תות-עץ שחור, קפה שחור קלוי, מעט טבק ועץ ארז של קופסת סיגרים.
יין מרתק, שמהווה המשך ישיר לקודמיו מבצירים 2003, 2005 ו- 2006. אין ספק שעתידו שעתידו לפניו; אם כי נראה שמשלושת היינות, הוא הנגיש ביותר כעת.
|
| |
נתוני היין: |
בציר | 2007 |
הרכב זנים | 100% קברנה סוביניון |
כרם | אבני-איתן, דרום רמת הגולן; דישון, עמק קדש (10%) |
גובה | 412 מטר |
זמן תסיסה (כולל השריה) | 21 עד 43 ימים |
טמפרטורת תסיסה | 30 – 33 מעלות צלסיוס |
יישון (חודשים) | 14 חודשים בחביות, רובן חדשות מאלון צרפתי |
אלכוהול (%בנפח) | 13.7% |
משקל סגולי | 0.994 |
חמיצות כללית (גרם/ליטר) | 6.13 |
אלטיטיוד 624Cabernet Sauvignon Reserve Altitude 624
גוון אדום-סגול, שחור במרכז הכוס.
האף חושף פרי שחור בשל ושופע, פטל ודובדבנים שחורים, עם מורכבות מתובלת מתקתקה- וניל, רמזים לקינמון וציפורן, נגיעה של שוקולד לבן. אוורור ממושך אינו גורע מרעננות הפרי ואף מוסיף גוון פרחוני. הרושם הוא של בשלות אלגנטית.
הפה מציג פרי מרוכז ורב- עוצמה, אשר רוקד על הגבול הדק בין בשלות לריבתיות, עם גוונים של דובדבן שחור, פטל וקאסיס. אלו נתמכים בקשת מרתקת של תבליני אלון מתקתקים, היוצרים מורכבות רבת רבדים.
ליין טאנינים מוצקים אך בעלי עידון ורכות מרשימים. הסיומת הרמונית ומלטפת, משלבת פרי מתקתק ורך עם נגיעה מרירה מעט של קפה קלוי
מבין השלושה, זהו היין הקלאסי ביותר בסגנונו, מורכב ואלגנטי, עז בטעמיו אך חלק ומשיי. |
| |
נתוני היין: |
בציר | 2007 |
הרכב זנים | 100% קברנה סוביניון |
כרם | עלמה |
גובה | 624 מטר |
זמן תסיסה (כולל השריה) | 27 ימים |
טמפרטורת תסיסה | 28 - 32 מעלות צלסיוס |
יישון (חודשים) | 14 חודש בחביות צרפתיות, רובן חדשות |
אלכוהול (%בנפח) | 13.8% |
משקל סגולי | 0.994 |
חמיצות כללית (גרם/ליטר) | 6.17
|
אלטיטיוד 720 -
Cabernet Sauvignon Reserve Altitude 720
הגוון סגול-ארגמן עמוק, כהה ודחוס.
ליין זה אף מיוחד, מעט "קריר", עם קאסיס, שפע מנטה ואקליפטוס, עם רמזים לווניל ואגוזי קשיו, ושרפי אלון עמוקים ואלגנטיים המשתלבים להפליא עם אופי הפרי. אף זה אמנם אינו נטול השפעות חבית אך מעל לכל נושא בבירור את חתימת הטרואר של כרם דובב הגבוה.
בפה נחשף פרי מרוכז, אדום-שחור: פטל, קאסיס, דובדבן, בשלים עם נגיעה של עשבוניות ירקרקה. החיך מאוד מובנה, עם טאנינים עצמתיים, ונכון לעתה עדיין מחוספסים במידת מה. עם זאת, ניתן כבר להבחין בפרופורציות המדויקות וההרמוניות של היין. הסיומת ארוכה מאוד עם טעמי עץ קלוי, קפה, תבלינים קרירים כפלפל שחור וערער.
זהו יין שונה, מעודן וארוך, אך האוצר בתוכו עוצמות מהודקות ומתוחות שרק הזמן ישחרר.
יין 2007 נושא את חתימת ה"טרואר" הייחודי של הר גודרים, עם קווי מתאר המשותפים לו וליינות מבצירים 2003 ו-2005, אשר ביססו את מעמדו ה"איקוני" של יין זה. |
| |
נתוני היין: |
בציר | 2007 |
הרכב זנים | 100% קברנה סוביניון |
כרם | דובב - הר גודרים |
גובה | 720 מטר |
זמן תסיסה (כולל השריה) | כ-26 ימים |
טמפרטורת תסיסה | 26-32 מעלות צלסיוס |
יישון (חודשים) | 14 חודשים בחביות, כולן חדשות מאלון צרפתי ואמריקאי |
אלכוהול (%בנפח) | 13.9% |
משקל סגולי | 0.9942 |
חמיצות כללית (גרם/ליטר) | 6.2 |
סידרת סופירייר
סופירייר קברנה סוביניון |
|
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה