יום שבת, 19 בפברואר 2011

השתתפות בסקר הודות הרגלי צריכת היין. עדיפות יין אדום או לבן. מהו הסכום הממוצע אותו אתם מוצאים על יין בחודש


שלום רב לכולם


אשמח ואודה מראש עם אקבל מקסימום תשובות לשאלות הבאות.

1.האם אתה/את מגדירים עצמכם כאוהבי יין.וכמה בקבוקי יין אתה או את שותים בשבוע.

2.איזה יין אתם מעדיפים לשתות אדום או לבן או רוזה כלומר  סמוק.

3. מהו הסכום אשר אתם מוצאים לשם קניית יין בשבוע.

4 .איזה זן ענבים הוא החביב עליכם ביותר.לדוגמא קברנה סובניון.מרלו.שיראז.קברנה פרנק.פטיט וורדו.נוויולי.מאדומים או מהלבנים כמו.סובניון בלנאק.שרדונה. סמליון. גוורצטימיניר.ריזלניג. ועוד

5.מהו הסכום המקסימלי אותו תשלמו בעד בקבוק יין. במסעדה.  או בחנות יין מתמחה.כי ברור שבמסעדה המחיר גבוה הרבה יותר מאשר בחנות יין מתמחה.

6. האם תעדיפו יין ישראלי  או יין תוצרת חוץ.

7. האם מחירי היין בישראל או יינות אשר מיוצרים בארץ יקרים או מחירם הגיוני מאד.

8.  מהי תהייה הוצאה על קניית יין בחגים משהו כמו 100שקלים.150שקלים. 200שקלים.250שקלים או  יותר.


בתודה מראש

 דוד

טעימת יינות ספרדים מאיזור ריוחה בספרד -אחד מאיזורי היין המפורסמים בעולם


חברים וחברות לפני כשבועיים יצא לי לטעום יינות מאיזור ריוחה והם

דייסאנטה ויואנקו קריאנזה 2005
יין זה עשיו 90 אחוז מזן טמפרניו ו-10 אחוז ענבי גרנצה היין עובר 12 חודש יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן יישון נוסף למשך 21 חודש בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום בועק ובארומה מורגשים טעמי פירות יער פטל ותבלינים היין מאוד מאוזן ואלגנטי עם סיומת ארוכה מאוד

 דייסאנטה ויואנקו רזרבה 2003


היין עשיו 90 אחוז מזן הטמפרניו ו-10 אחוז מזן גרציאנו היין עובר יישון של 24 חודש בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון של 24 חודשים נוספים בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום עמוק ובועק אף מאוד מורכב טעם של פרי בשל תבלינים ועץ

היין מאוד מאוזן ומןתיר טעמים עזים יש ליין סיומת ארוכה וממושכת יין נהדר

קסיטיליו דה קליווחו רזרבה 2003

היין עשיו מ-90 אחוז טמפרניו ו-10 מזואלו היין עובר 24 חודש של יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון נוסף של 18 חודש בבקבוקים במרתפי היקב היין בעל צבע אדום רימון ושזיף סגול ליין יש ארומה מאוד אינטנסיבית המבליטה טעם של תבלינים ועץ עם נגיעות של ווניל היין מאוד בשרני ומאוזן ובעל סיומת ארוכה ונעימה ליין פוטנציאל יישון של 10 עד 12 שנה

טעימת יינות ספרדים מאיזור ריברה דל דוארו אחד מאיזורי היין האיכותיים בעולם


חברים וחברות בשבוע שעבר הוזמנתי לטעימת יינות מיוחדים מאיזור ריברה דל דוארו ואני רוצה לעביר לכם את החוויה הנהדרת אשר עברתי

אמיליו מורו 2005

היין עשיו 100 אחוז ענבי הטמפרניו אשר מכונה באיזור זה בשם טינטה דל פאיס היין לאחר תסיסה של כ- 25 יום מיושן בחביות עץ אלון אמריקאיות למשך 14 חודש והתוצאה היא צבע היין אדום סגלגל ליין ארומת פירות יער המשולב בטבק ועשבי טיבול הטאנינים מאוד רכים ובשלים היין מאוד מאוזן ומורכב ומרשים מאוד פוטנציאל היישון של יין זה הוא לפחות 10 עד 12 שנה

דומיניו רומאנו 2006

היין עשיו 100 אחוז מזן הטינטו פינו הגדל בכרמים ללא השקייה גיל הממוצע של הגפנים הוא 30 - 35 שנה התסיסה נמשכת כ-30 יום ולאחר מכן היין עובר ליישון של כ- 13 חודש בחביות עץ אלון צרפתי היין מבוקבק לאחר היישון עם סינון מינימאלי וכן היין יכול לכלול משקעים טבעיים צבע היין אדום עז  ליין יש ארומת פירות אדומים  לייו יש סגנון מאוד אלגנטי היין מאוד יציב ובעל סיומת נקייה ורעננה

דומיניו רומאנו rdr 2006

היין עשיו 100 אחוז מזן הטינטו פינו ויין זה מגיע מהכרם באיזור אל פאגו דה לה קארונדה שהוא החלק הקר ביותר באיזור הריברה דל דוארו הגפנים מהם נעשה היין הם בני 80 -120 שנה התסיסה של היין נמשכת כ- 30 יום ולאחר מכן היין עובר ליישון של כ-14 חודש בחביות עץ אלון צרפתי והונגרי לחילופין היין מבוקבק ללא יצוב ועם סינון מינימאלי ולכן היין יכול לכלול משקעיים טבעיים ליין צבע אדום כהה ובעל ארומת פירות דומיננטית המזכירה ריבת פירות שחורים החך הוא מאוד עוצמתי היין מאוד מאוזן עם מבנה מצוין ואופי פירותי הסיומת נקייה ורעננה ליין פוטנציאל יישון של כ-15 שנה יין מדהים

יום רביעי, 16 בפברואר 2011

קצת על סוגי ויסקי מאלט מפורסמים-ויסקי לאפרויג


חברים וחברות בעקבות הכניסה של הרפורמה על המשקאות החריפים והורדת המחירים של הויסקים .הייתי רוצה להתיחס לאחד מסוגי הויסקים האהובים  . והוא ויסקי מאלט לאפרוייג 10 שנים.מזקקת לה פרוייג נוסדה בשנת 1815. על ידי דונלד ואלק ג'ונסון שם המזקקה בה עושים את הויסקי.
 לקוח מהשפה הגאלית העתיקה ופירושו הוא  חלל יפה ליד המפרץ הרחב .
ויסקי מאלט לאפרוייג
לאפרוייג הוא הויסקי המייצג את האי איילה. על אף שבאי יש עוד מזקקות ויש עוד ויסקים נהדרים הויסקי עשיר מאוד בטעם .ובעל גוף מלא טעם היוד מורגש .ובנוסף גם טעם העישון או לדייק יותר זה הכבול .ויסקי זה כלומר לא פרוייג 10 שנים. או שאתה אוהב אותו מאוד. או שאתה שונא אותו.
 וזאת בגלל האופי הדומננטי של הויסקי .האופי של הויסקי נובע ממקור המים על נהר הקולברייד. ביצות הכבול מגלנמצ'רי. הכבול הוא חומר הבעירה אשר בעזרתו מעשנים את הדגנים.
 המשמשים ליצור הויסקי.בנוסף דודי הזיקוק הנמוכים. בניגוד לסוגי ויסקים אחרים כגון גלנמורנגי .בהם הדודים מאוד גבוהים. ולסיום ייבוש המאלט על ריצפת הלתתה אשר נעשת ידנית .
וזאת במשך 7 ימים .הפריצה הבין לאומית של ויסקי להפרוייג התקיימה דווקא בזמן חוק היובש בארה''ב .
שם משום טעמו התרופתי נמכר ההויסקי כתזקיק רפואי .במרשם רופא ואכן ויסקי להפרוייג הוא מי חיים.

על הויסקי הוא בעל צבע זהוב עמוק .בעל ארומה מאוד מעושנת ופנולית .המלווה בארומת אצות ים ..הגוף עגול ושמנוני ומלא . מעט מתיקות עם רמזים עבים של מליחות וכבול .הסיומת מאוד ממושכת יבשה ויודית.

יום שלישי, 15 בפברואר 2011

יום שני, 14 בפברואר 2011

עשרת מותגי האלכוהל המובלים במכירות בעולם

זה לא סוד אבל בין עשרת המותגים אשר מובלים את המכירות בעולם.
אפשר למצוא את וודקה סמירנוף במקום הראשון.
ווסקי גו'ני ווקר אדום במקום השני.
ורום בקרדי במקום השלישי.
בנוסף לא לפי הסדר אפשר למצוא את בייליס אירייש קרים.
וורמוט מרטיני לבן.
 וודקה פילנדייה.וויסקי ג'ק דניאל.
לעומת זאת בישראל המותגים אשר הוזכרו לפי הסדר במקום 1-3 הם לא המובלים בקטגוריות אליהם הם שייכות ,
 אשמח לקבל תגובות ודיעות לגבי המגמה.
רום בקרדי  
 גוני ווקר אדום




 וודקה סימרנוף

יום שבת, 12 בפברואר 2011

טעימת יין ספרדי מאיזור ריווחה וינייה טונדוייה

חברים וחברות אתמול יום שישי . הזדמן לי לטעום את אחד היינות הנהדרים מאיזור ריווחה בספרד .
היין הוא וינייה טונדוייה רזרבה שנת 1999  מאזור ריווחה בספרד .
ליצור יין זה משתמשים בבלנד מסורתי מזה כ- 130 שנה .והזנים ממנו מורכב היין הם 75 אחוז טמפרניו .15 אחוז גרנאצ'ו.
 5 אחוז מאזואלו .ו-5 אחוז גראסינו. על פי אותה מסורת נעשת התסיסה האלכוהולית הראשונה .
והתסיסה המלולאקטית שאחריה במכלי עץ אלון בעלי נפח גדול .
ולאחר מכן היין מיושן במשך חמש וחצי שנים .אני חוזר5 וחצי שנים.בחביות עץ אלון צרפתי.
 במהלכן היין עובר באטונאז .הו תהליך של עירבוב השמרים המתים בתוך היין למיצוי הארומות.
בתום תהליך היישון מופרדים המוצקים ביין בעזרת חלבוני ביצים טריות. והיין מבוקבק ללא סינון נוסף .
ומיושן בבקבוק במרתפי היקב לתקופה נוספת של 4 שנים נוספות .
חברים  וחברות היין עליו אני מדבר הוא מבציר 1999  .והוא עבר יישון של כ-9 וחצי שנים.
 ועכשיו ליין צבעו של היין אדום עם שוליים חומים. ארומות של אדמה ועור קלייה ווניל .
טעמו של היין מעודן מאוד. הגוף עגול ומלא ליין סיומת ארוכה מאוד ומאוד מרשימה.
 ליין פוטנציאל יישון עוד כ-5 -7 שנים.
 אבל לדעתי כבר עכשיו אפשר להתחיל לשתות מהיין מהמדהים

טעימת יינות ספרדים מאיזור ריוחה בספרד


חברים וחברות לפני כשבועיים יצא לי לטעום יינות מאיזור ריוחה והם

דייסאנטה ויואנקו קריאנזה 2005
יין זה עשיו 90 אחוז מזן טמפרניו ו-10 אחוז ענבי גרנצה היין עובר 12 חודש יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן יישון נוסף למשך 21 חודש בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום בועק ובארומה מורגשים טעמי פירות יער פטל ותבלינים היין מאוד מאוזן ואלגנטי עם סיומת ארוכה מאוד

דייסאנטה ויואנקו רזרבה 2003

היין עשיו 90 אחוז מזן הטמפרניו ו-10 אחוז מזן גרציאנו היין עובר יישון של 24 חודש בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון של 24 חודשים נוספים בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום עמוק ובועק אף מאוד מורכב טעם של פרי בשל תבלינים ועץ

היין מאוד מאוזן ומןתיר טעמים עזים יש ליין סיומת ארוכה וממושכת יין נהדר

קסיטיליו דה קליווחו רזרבה 2003

היין עשיו מ-90 אחוז טמפרניו ו-10 מזואלו היין עובר 24 חודש של יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון נוסף של 18 חודש בבקבוקים במרתפי היקב היין בעל צבע אדום רימון ושזיף סגול ליין יש ארומה מאוד אינטנסיבית המבליטה טעם של תבלינים ועץ עם נגיעות של ווניל היין מאוד בשרני ומאוזן ובעל סיומת ארוכה ונעימה ליין פוטנציאל יישון של 10 עד 12 שנה

יום שבת, 5 בפברואר 2011

מכירת יינות מיקבים ישראלים מובחרים בשיווק ישיר לקראת חג הפסח

חברים וחברות לקראת חג הפסח הקרב ובא .מכירת יינות מיקביי ישראל במחירים הנמוכים ביותר בשוק.המכירה היא ללקוחות פרטיים בלבד .המכירה היא רק בארגזים כלומר 12 בקבוקים מינמום.
  יש לפנות למייל david_bi2@walla.com










הפנייה היא לרציניים בלבד