יום שבת, 12 בפברואר 2011

טעימת יינות ספרדים מאיזור ריוחה בספרד


חברים וחברות לפני כשבועיים יצא לי לטעום יינות מאיזור ריוחה והם

דייסאנטה ויואנקו קריאנזה 2005
יין זה עשיו 90 אחוז מזן טמפרניו ו-10 אחוז ענבי גרנצה היין עובר 12 חודש יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן יישון נוסף למשך 21 חודש בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום בועק ובארומה מורגשים טעמי פירות יער פטל ותבלינים היין מאוד מאוזן ואלגנטי עם סיומת ארוכה מאוד

דייסאנטה ויואנקו רזרבה 2003

היין עשיו 90 אחוז מזן הטמפרניו ו-10 אחוז מזן גרציאנו היין עובר יישון של 24 חודש בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון של 24 חודשים נוספים בבקבוק במרתפי היקב ליין צבע אדום עמוק ובועק אף מאוד מורכב טעם של פרי בשל תבלינים ועץ

היין מאוד מאוזן ומןתיר טעמים עזים יש ליין סיומת ארוכה וממושכת יין נהדר

קסיטיליו דה קליווחו רזרבה 2003

היין עשיו מ-90 אחוז טמפרניו ו-10 מזואלו היין עובר 24 חודש של יישון בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר ליישון נוסף של 18 חודש בבקבוקים במרתפי היקב היין בעל צבע אדום רימון ושזיף סגול ליין יש ארומה מאוד אינטנסיבית המבליטה טעם של תבלינים ועץ עם נגיעות של ווניל היין מאוד בשרני ומאוזן ובעל סיומת ארוכה ונעימה ליין פוטנציאל יישון של 10 עד 12 שנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה