יום שבת, 2 ביולי 2011

יקב תניא-יקב בוטיק משפחתי המייצר יינות גדולים ואיכותיים

קצת על היקב

תניא הוא יקב משפחתי שהוקם בשנת 2001 על ידי יורם כהן ונקרא כשם בתו. 
השם תניא נלקח מתוך הגמרא "תניא אמר רבי ישמעאל" וכן בעוד מקומות רבים בתלמוד. היקב שוכן בישוב עופרה שבארץ בנימין מצפון לירושלים בגובה כ-900 מטר מעל פני הים. הישוב עפרה נקרא בשם העיר המקראית שהיתה בתחום שבט בנימין ( יהושוע י'ח כ'ג ). סביב עופרה נמצאו גתות עתיקות רבות חצובות בסלע שגילן כ-3000 שנה, עדות מרשימה לתעשיית יצור יין בתקופות קדומות באיזור ההר המרכזי. הענבים הגדלים בכרמי היקב מגיעים בהבשלה אופטימלית, בארגזים קטנים, קרירים מצינת הלילה, ומטופלים באופן ידני בשיטה המסורתית. עם הגעתם, הענבים נכנסים לקרשר ומצוננים לטמפרטורה של 10 מעלות צלזיוס, התירוש מושרה על קליפותיו למספר ימים לפני התסיסה האלכוהולית שתימשך כ-12-16 ימים. אחר התסיסה מועבר התירוש ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 14-24חודשים עד הביקבוק. לאחר הביקבוק היין ממשיך להתיישן עוד מספר חודשים מרתפי היקב. היקב שהחל את דרכו עם כ-800 בקבוקים בשנת 2002 כיקב משפחתי וחלוקה לחברים, מציין בשנת 2007 גידול מרשים של כ-30000 בקבוקים בשנה. בשנה האחרונה זכו יינות היקב ב-9!!! מדליות, מתוכן, 5 זהב, 3 כסף ואחת ארד. 
כרמים של יקב תניא בחורף


קצת על הכרמים
כרמי היקב נטועים על גב ההר המרכזי למדרון מתון באדמת גיר טרשית. בסמוך, ובתוך הישוב עפרה, בגובה של 900 מטר מעל פני הים. אזור מעולה לכרמי יין, והוא למעשה טרואר חדש בעל מאפיינים ברורים בתוצרת היין. בכרם אנו מקפידים על יבול נמוך מאוד של כ-900 קילוגרם לדונם ענבים. כדי לקבל ענבים עם ריכוז גבוה של טעמים וניחוחות הבאים לידי ביטוי ביינות היקב. בציר הענבים נעשה בסוף חודש אוקטובר, ולעיתים אף תחילת נובמבר. הענבים נבצרים באופן ידני לפנות בוקר אל תוך ארגזים קטנים, על מנת למנוע לחץ ומעיכה של הענבים, זליגת תירוש ותסיסה מוקדמת.
בכרמים של יקב תניא על שטח של 32 דונם גדלים ענבי קברנה סוביניון, מרלו, שירז ושרדונה.

חורף בכרמים של יקב תניא


טיפול אישי לכל גפן
קצת על יינות יקב תניא
קברנה סוביניון,הלל מכרם קטן, 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, בעל מאפיינים של טעמי שוקולד מריר, אוכמניות ופירות יער בשלים, גוף מלא וסיומת ארוכה.
היין נגיש כבר אחרי 18 חודשים אחרי הבציר.
זכה לאחרונה בשתי מדליות זהב, האחת באשכול הזהב 2007 והאחרת בתחרות וונוס בארגנטינה.

מרלו הלל יין חדש בסדרה. גם הוא מכרם הלל, 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, יין פירותי מאוד, קלאסי לזן, וגוף מלא.
שרדונה הלל יין בסגנון שבלי הצרפתי, 8 חודשי יישון בחביות עץ אלון, חומציות גבוהה, טעמים בולטים של אשכולית אדומה וגוייבה, גוף מלא וסיומת ארוכה. 
קברנה פרנק הלל
צבע בורדו עמוק ויפה. ארומות של פרי שחור קפה וקקאו. הפה מורכב, שוקולד, וניל, ציפורן פלפל שחור חבית וטבק. סיומת נעימה ומתמשכת.

קברנה סובניון הלל


סידרת אליה
קברנה סוביניון סדרה מצומצמת של כ-1200 בקבוקים, 18 חודשים בחבית אלון צרפתי בלנד של 90% קברנה סוביניון ו 10% מרלו , נגיש לשתיה כ3 שנים אחרי הבציר זוכה מדליית זהב ליין משנת 2003, מדליית כסף בשנת 2004 ושוב מדליית זהב בשנת 2005
מרלו, סדרה מצומצמת של כ-1000 בקבוקים. 16 חודשים בחבית אלון צרפתי. נגיש כ-3 שנים אחר הבציר. זוכה מדליית כסף בפריז, ליין משנת בציר 2004


בלנד מיוצר מ-70% ענבי קברנה סוביניון ו-30% מרלו, בסגנון הבורדולוזי. 18 חושים בחבית עץ אלון צרפתי. יין פירותי מאוד ומפתיע בטעמים אופיינים לבלנד מרלו וקברנה, עם תוספת של פלפל שחור ותבלינים מקומיים.
נגיש כ 3 שנים אחר הבציר.

שרדונה צבע זהוב. ארומות לימוניות, אשכולית אדומה, גויאבה ועשן. בפה, יין מלא, חמאתיות טובה ופרי נהדר סיומת ארוכה 
קברנה סובניון אליה
סידרת אנוש
סידרת אנוש יקב תניא
סדרת אנוש סדרת העילית של היקב, בשנות בציר טובות במיוחד נבחרות מספר חביות המשובחות ביותר של היקב לסדרה זו.
בציר 2004 סידרה בת 272 בקבוקים, ממוספרת. נגיש כ-4 שנים אחר הבציר, יכולת התיישנות נוספת בבקבוק עוד כ-20 שנים!! בתנאים נאותים.
בציר 2005 סידרה ממוספרת בת 872 בקבוקים נגיש כ-3 שנים אחר הבציר, יכולת התיישנות של כ-12 שנים אחרי הבציר בתנאים נאותים.

כל המשפחה במאמץ עבודה ביקב
יורם כהן בודק יין במרתף  


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה