יום שבת, 12 בפברואר 2011

טעימת יין ספרדי מאיזור ריווחה וינייה טונדוייה

חברים וחברות אתמול יום שישי . הזדמן לי לטעום את אחד היינות הנהדרים מאיזור ריווחה בספרד .
היין הוא וינייה טונדוייה רזרבה שנת 1999  מאזור ריווחה בספרד .
ליצור יין זה משתמשים בבלנד מסורתי מזה כ- 130 שנה .והזנים ממנו מורכב היין הם 75 אחוז טמפרניו .15 אחוז גרנאצ'ו.
 5 אחוז מאזואלו .ו-5 אחוז גראסינו. על פי אותה מסורת נעשת התסיסה האלכוהולית הראשונה .
והתסיסה המלולאקטית שאחריה במכלי עץ אלון בעלי נפח גדול .
ולאחר מכן היין מיושן במשך חמש וחצי שנים .אני חוזר5 וחצי שנים.בחביות עץ אלון צרפתי.
 במהלכן היין עובר באטונאז .הו תהליך של עירבוב השמרים המתים בתוך היין למיצוי הארומות.
בתום תהליך היישון מופרדים המוצקים ביין בעזרת חלבוני ביצים טריות. והיין מבוקבק ללא סינון נוסף .
ומיושן בבקבוק במרתפי היקב לתקופה נוספת של 4 שנים נוספות .
חברים  וחברות היין עליו אני מדבר הוא מבציר 1999  .והוא עבר יישון של כ-9 וחצי שנים.
 ועכשיו ליין צבעו של היין אדום עם שוליים חומים. ארומות של אדמה ועור קלייה ווניל .
טעמו של היין מעודן מאוד. הגוף עגול ומלא ליין סיומת ארוכה מאוד ומאוד מרשימה.
 ליין פוטנציאל יישון עוד כ-5 -7 שנים.
 אבל לדעתי כבר עכשיו אפשר להתחיל לשתות מהיין מהמדהים

אין תגובות:

פרסום תגובה