יום שבת, 19 בפברואר 2011

טעימת יינות ספרדים מאיזור ריברה דל דוארו אחד מאיזורי היין האיכותיים בעולם


חברים וחברות בשבוע שעבר הוזמנתי לטעימת יינות מיוחדים מאיזור ריברה דל דוארו ואני רוצה לעביר לכם את החוויה הנהדרת אשר עברתי

אמיליו מורו 2005

היין עשיו 100 אחוז ענבי הטמפרניו אשר מכונה באיזור זה בשם טינטה דל פאיס היין לאחר תסיסה של כ- 25 יום מיושן בחביות עץ אלון אמריקאיות למשך 14 חודש והתוצאה היא צבע היין אדום סגלגל ליין ארומת פירות יער המשולב בטבק ועשבי טיבול הטאנינים מאוד רכים ובשלים היין מאוד מאוזן ומורכב ומרשים מאוד פוטנציאל היישון של יין זה הוא לפחות 10 עד 12 שנה

דומיניו רומאנו 2006

היין עשיו 100 אחוז מזן הטינטו פינו הגדל בכרמים ללא השקייה גיל הממוצע של הגפנים הוא 30 - 35 שנה התסיסה נמשכת כ-30 יום ולאחר מכן היין עובר ליישון של כ- 13 חודש בחביות עץ אלון צרפתי היין מבוקבק לאחר היישון עם סינון מינימאלי וכן היין יכול לכלול משקעים טבעיים צבע היין אדום עז  ליין יש ארומת פירות אדומים  לייו יש סגנון מאוד אלגנטי היין מאוד יציב ובעל סיומת נקייה ורעננה

דומיניו רומאנו rdr 2006

היין עשיו 100 אחוז מזן הטינטו פינו ויין זה מגיע מהכרם באיזור אל פאגו דה לה קארונדה שהוא החלק הקר ביותר באיזור הריברה דל דוארו הגפנים מהם נעשה היין הם בני 80 -120 שנה התסיסה של היין נמשכת כ- 30 יום ולאחר מכן היין עובר ליישון של כ-14 חודש בחביות עץ אלון צרפתי והונגרי לחילופין היין מבוקבק ללא יצוב ועם סינון מינימאלי ולכן היין יכול לכלול משקעיים טבעיים ליין צבע אדום כהה ובעל ארומת פירות דומיננטית המזכירה ריבת פירות שחורים החך הוא מאוד עוצמתי היין מאוד מאוזן עם מבנה מצוין ואופי פירותי הסיומת נקייה ורעננה ליין פוטנציאל יישון של כ-15 שנה יין מדהים

אין תגובות:

פרסום תגובה