יום רביעי, 14 במאי 2014

יינות יקב לוריא -יקב משפחתי אם יינות נהדרים

יקב לוריא Lueria

הכרם הייחודי והזכייה בהכרה אודות איכות הענבים, בקרב העוסקים במלאכה בתעשיית היין, הוליד את רעיון הקמת היקב המשפחתי. 
גידי סיידא, בן כורם, למד את אהבת האדמה מאביו עוד בילדותו, החל את לימודי הייננות מיד עם שיחוררו מהשרות הצבאי. גידי אחראי על ניהול היקב וייצור היין יחד עם ייננים מומחים המלווים את תהליכי הייצור מרגע הבציר ועד לתהליכי ההתיישנות המתקדמים.
ביקב לוריא מייצרים 3 יינות מחלקות הכרם הטובות ביותר בכל שנת בציר.

"שילוב נדיר וייחודי של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת הביא להכרה בקרב אנשי המקצוע שמדובר בכרם איכותי ומבוקש ביותר... מכאן רעיון הקמת יקב Lueria לא איחרה לבוא..."

"היין פירותי מאוד והחומציות שבו משתלבת נפלא עם עץ שעוטף אותו ונותן לו גוף חסון. חמאתיות טובה ועפיצות מינורית, היין מרגש ולדעתי זהו שילוב מנצח של זנים."

 

לוריא שירז



שירז לוריא 2011

 שירז לוריא מיוצר מ100% ענבי שירז מחלקות הכרם המובחרות והייחודיות המורכבות מקרקע ייחודית המשלבת בזלת,גיר וטרה רוסה יחד. היין כמאפיינים המינרליים של אדמת הכרם(גליל עליון מושב ספסופה). בעל צבע סגול עמוק, גוף מלא,מרקם אלגנטי ומורכב. היין מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ומבוקבק ללא סינון
  • .   שירז 100%

  •    שנת בציר- 2011

  •    אלכוהול- 14 וחצי אחוז

  • שיראז לוריא

    לוריא גראנד ויטל

    מיוצר מהענבים הטובים ביותר מהחלקות המובחרות בכרם יוסף סיידא.
    היין מורכב בעיקרו מקברנה סובניון, כשסוגי הענבים הנלווים משתנים בהתאם לשנת הבציר, לוריא גרנד ויטל כאופי האדמה והכרם, בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב. היין מתיישן במשך כשנתיים בחביות אלון צרפתי ומבוקבק ללא סינון.

    הרכב זנים

    • קברנה סובניון 70%
    • שירז 20%
    • מרלו 10%

    שנת בציר  2008-2010-2011

    גראנד ויטל

    לוריא קברנה סובניון

    לוריא קברנה סובניון מיוצר מ100% ענבי קברנה סובניון מחלקות הכרם המובחרות והייחודיות המורכבות מקרקעות בזלת,גיר וטרה רוסה יחד. היין כמאפיינים המינרלים של אדמת הכרם, בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב,היין מתיישן כשנה בחביות עץ אלון צרפתיות.

    אלכוהול:14%

     

    הרכב זנים

    • 100% ענבי קברנה סובניון

    שנת בציר

    • 2011
       

     יישון

    • 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות
     


    קברנה סובניון לוריא

    לוריא רוסו

    היין כמאפיינים המינרלים של אדמת הכרם, הוא בעל חומציות עשירה בוקה עמוק ומרגיש כפסיפס של טעמים וניחוחות פירותיים. הוא מתיישן במשך כשנה וחצי בחביות אלון צרפתיות, ומבוקבק ללא סינון.

    הרכב זנים

    • סנג'ובזה 40%
    • קברנה סובניון 40%
    • ברברה 20%

    שנת בציר 2008

    לוריא רוסו
    • לוריא גוורצטרמינר

      
      לוריא גוורצטרמינר הופק מ100% ענבי גוורצטרמינר,הגדלים בגובה של 870 מטר במבנה הקרקע הייחודי של כרם יוסף סיידא,הפרוס למרגלות הר מירון שבגליל העליון.היין בעל צבע קש ירקרק,ניחוחות עשירים של פירות הדר,פירות טרופיים,קיווי ואננס. בעל מתיקות עדינה עם חמיצות מאוזנת ונעימה 








    לוריא טרסה

     
     

    מיוצר מענבי קברנה סובניון ,קב"פ  הגדלים בקרקע טרסות המשלבת בזלת,גיר וטרה רוסה יחד בגובה 850 מטר. היין כמאפיינים המינרלים של אדמת הכרם
    (גליל עליון, מושב ספסופה), בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב , היין תסס בנפרד וה תיישן כשנה בחביות עץ אלון צרפתיות ומבוקבק ללא סינון. היין בעל גוון סגול עמוק,גוף מלא,טיבול מגוון עם טעם עשיר של פירות יער וסיומת ארוכה ונעימה

     הרכב זנים
    • 70% ענבי קברנה סובניון

    • 30% ענבי קברנה פרנק

    שנת בציר
    • 2011
       

     יישון
    • 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות


    את יינות יקב לוריא ניתן להשיג בסניף בן יהודה של רשת ויין אנד מור רחוב בן יהודה 208 תל-אביב


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה