יום שני, 23 בספטמבר 2013

המדריך לאירוח גבינות ויין


זה לא סוד גדול שגבינות ויין הולכים מצויין אלה לצד אלה. אבל אילו גבינות מתאימות לאילו יינות, זה מידע פחות נפוץ. לשם כך ערכנו עבורכם את מדריך האירוח לגבינות ויין, עם כמה טיפים נוספים שיעזרו לכם להרכיב את הערב המושלם:
1. חשוב להתאים את העוצמה בין הגבינה ליין. ישנן גבינות עם טעמים עזים וכאלה עם טעמים מעודנים יותר, ואותו הדבר גם ביינות. חשוב לא לשלב בין יין עדין לגבינה עזה ולהיפך. שמרו את היינות באותה רמת טעם של הגבינות.
2. מבחינת הטעם עצמו, אפשר לשלב טעמים כך שהם ישלימו זה את זה ואין בעיה גם ליצור ניגוד מעניין שיגרה את החך. העיקר שלא יאפילו אחד על השני.
3. את הגבינות מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר ורצוי להוציא אותן מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה.
4. אם אתם מגישים כמה סוגים של גבינות ויינות, עדיף לפתוח באלה בעלי הטעם המעודן ולעבור לכבדים יותר.
5. חשוב שהגבינות תהיינה איכותיות, בעוד עם היינות ניתן להתפשר על רמה בינונית.
6. מומלץ לטעום קודם את היינות ורק לאחר מכן את הגבינות.
לפניכם טבלה מסודרת המתאימה יינות לגבינות. חשוב לזכור אין זה מדע מדויק והכל עניין של טעם וריח. תמיד תוכלו לבצע משחקים והתאמות על פי טעמכם האישי, אבל תמיד טוב שיש מדריך...

תודה לבועז  מזרחי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה